Πρόγραμμα εορτασμού εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
Γραφείο Δημ. Σχέσεων                             Αίγινα      10/3/2017

                                                                          απ 2752

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 Ημέρα Πέμπτη

Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών κτηρίων, Νομικών Προσώπων, Τραπεζών, καταστημάτων και οικιών του Νησιού, επίσης των πλοίων και όλων των ελλιμενισμένων σκαφών στα λιμάνια της Αίγινας, Σουβάλας, Πέρδικας και Αγ. Μαρίνας.

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 – Ημέρα Σάββατο

ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ

Ώρα 05:45 : Εωθινό, από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας, στις κεντρικές οδούς της πόλης.
Ώρα 07:00 : Με φροντίδα των Εφημερίων των Ενοριών θα κτυπήσουν οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.
Ώρα 07.00 : Έπαρση σημαίας στον ΝΟΑ με τη φροντίδα του κ. Λιμενάρχη και τμήματος Ναυτοπροσκόπων. Η υποστολή θα γίνει στις 18:30 κατά την ίδια τάξη.
Ώρα 09:45: Συγκέντρωση των εκπροσώπων των Δημοτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών στο παλαιό Δημοτικό Κατάστημα Αίγινας ( Χρ. Λαδά 1) και ομαδική μετάβαση τους στον Μητροπολιτικό Ναό.
Ώρα 10:30: Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου θα παραστούν και αντιπροσωπείες των Σχολείων με την σημαία τους.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον  Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. κ. Δημοσθένη Παπαλεονάρδο, Δ/ντή προσωπικού του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής πολιτικής  και θα ακολουθήσει η τιμητική βράβευση από τον Δήμο Αίγινας του Υποπλοιάρχου Λ.Σ. κ. Αργυρίου Φραγκούλη  για την αποφασιστικότητα , το ήθος και την γενναιότητα που επέδειξε  κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του , ιδιαίτερα στη διάσωση μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών κατά την διετία 2015-2016.  Την βράβευση θα πραγματοποιήσει  ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτριος Μούρτζης .
Στην εκδήλωση της βράβευσης θα παραστούν επίσης  , εκπροσωπώντας τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής  κ. Παναγιώτη  Κουρουμπλή , οι κυρίες Μπατσαρά Δάφνη , Δ./ντρια Γραφείου  κ. ΥΝΑΝΠ  και Κωτσοπούλου Λούμη , ειδική Σύμβουλος Υπουργού

 

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Αρχών και του Κλήρου, οι Πρόσκοποι, οι μαθητές των Σχολείων και οι πολίτες, θα μεταβούν στην Πλατεία Εθνεγερσίας. ( Ηρώο πεσόντων )

 

ΩΡΑ 11.30 Θα ψαλεί Τρισάγιο στο Ηρώο Πεσόντων και στη συνέχεια ,θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τον κ. Δήμαρχο, τις Τοπικές Αρχές, τις Πολιτικές Οργανώσεις, τους εκπροσώπους Φορέων και Συλλόγων , Οργανώσεων και από τα Σχολεία.

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ψαλεί ο Εθνικός μας ΄Ύμνος.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Αρχών και του Κλήρου θα μεταβούν στο χώρο απέναντι από το παλαιό Δημαρχείο επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, για να παρακολουθήσουν την παρέλαση και τούς παραδοσιακούς χορούς.

Ωρα 12:00 Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Εθνεγερσίας και δια μέσου της Λεωφόρου Δημοκρατίας θα τερματίσει στον χώρο μπροστά από τον Ιερό Ναό Παναγίτσας.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Θεόδωρος Λορέντζος , Εκπαιδευτικός.
Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν επίσης ο μουσικός Σύλλογος “ΜΟΥ.Σ.Α “ και το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας.

 

Μετά το πέρας της παρέλασης, στον ίδιο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, τα χορευτικά τμήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων: Αγίας Μαρίνας ,  Κυψέλης, και Αγ. Ασωμάτων – Κοντού θα παρουσιάσουν πρόγραμμα με Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Ώρα 20:00 :Λαμπαδηφορία από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας στην παραλιακή οδό Αίγινας.

Στις Δημοτικές Κοινότητες Αίγινας , Βαθέος, Κυψέλης, Μεσαγρού και την Τοπική Κοινότητα Πέρδικας, η Εθνική μας Επέτειος θα εορταστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινώσουν, τα αντίστοιχα Συμβούλια.

Στις εκδηλώσεις αυτές θα παρευρεθεί εκπρόσωπος του κ. Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου . Τα Σχολεία της περιοχής μετά την Δοξολογία των Τοπικών Ενοριών και την κατάθεση στεφανιών μπορούν να λάβουν μέρος στην κεντρική παρέλαση.

Παράλληλες εκδηλώσεις : Το απόγευμα της 25ης και ώρα 4.30 μ.μ. θα ψαλεί ο εσπερινός στον εορτάζοντα Ναό Ευαγγελιστρίας Κυψέλης και θα ακολουθήσει η περιφορά της Ι. Εικόνας .

Στη συνέχεια πραγματοποιηθεί εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από τον πολιτιστικό Σύλλογο Κυψέλης

Επίσης στις 24 /3/2017  θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις εορτασμού σε όλα τα Σχολεία της Αίγινας

 

Οι εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων, Οργανώσεων, Κομμάτων κλπ προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι θα πρέπει να συνεννοηθούν με το Γραφείο Δημ. Σχέσεων του Δήμου στα τηλ.: 2297320045 , ή με τον Τελετάρχη κ. Θεόδωρο Λορέντζο μέχρι την 23-3 -2017, στα τηλέφωνα 2297022252 (πρωί) και 2297026269 (απόγευμα).

                                                                      Ο Δήμαρχος
                                                         ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΟΥΡΤΖΗΣ

Share

About admin

Ο επίσημος ιστοχώρος του Δήμου Αίγινας