Δωρεά απινιδωτών στον Δήμο Αίγινας από την Εταιρεία Fhilippos Hellenic Goods .

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                   ΑΙΓΙΝΑ 13/7/2016

apin00008

Πραγματοποιήθηκε χθές 12/7 2016 , στο Γραφείο Δημάρχου Αίγινας , η προγραμματισμένη τελετή παραλαβής των 5 συσκευών απινιδωτών , ευγενική προσφορά της εταιρείας Fhilippos Hellenic Goods .

Στην παράδοαη παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης , οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μούρτζης Αντώνης και Δέδες Ευάγγελος , ο Δωρητής κ. Φιλίπ Πολί της Fhilippos Hellenic Goods , ο Λιμενάρχης Αίγινας κ. Γκαρής  Κυριάκος , ο εκπρόσωπος του Λιμ. Ταμείου Αίγινας Δ.Σύμβουλος κ. Θεριανός , οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Κοινοτήτων κ.κ. Λεούσης, Εμμανουήλ, Αμάφης Αναστάσιος. , Λορέντζος Κωνσταντίνος. και Γρυπαίος Ηλίας  και  ο Δ.Σύμβουλος , ιατρός κ. Δούκας Σωκράτης .

Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης ευχαρίστησε τον κ. Πολί για την ευγενική του προσφορά που αποτελεί δείγμα κοινωνικής ευαισθησίας  , ειδικότερα στον κρίσιμο τομέα της υγείας όπου η έγκαιρη χρήση ενός απινιδωτή μπορεί να σώσει μια ανθρώπινη ζωή που βρίσκεται σε κίνδυνο .

Οι εκπρόσωποι των Κοινοτήτων ευχαρίστησαν με τη σειρά τους τον δωρητή , ο οποίος δήλωσε την ικανοποίησή του που η πρωτοβουλία του είχε άμεση ανταπόκριση από τον Δήμο και κατέστη έτσι δυνατή η υλοποίηση της προσφοράς του .

Ο ιατρός κ. Δούκας τόνισε ότι η Αίγινα , με την λειτουργία 7 συνολικά απινιδωτών σε καίρια σημεία ,κατανεμημένα σε όλο το νησί και την εκπαίδευση για την χειρισμό αυτών , αποτελεί πρωτοπορία στον τομέα αυτό .

Σύμφωνα με την απόφαση αποδοχής της προσφοράς από την Οικ. Υπηρεσία του Δήμου ΑΠΟΦΑΣΗ 72/2016 της 21ης Συνεδρίασης που έγινε στις 04-07- 2016 οι πέντε νέοι  απινιδωτές θα τοποθετηθούν στις περιοχές Πέρδικας (στο κέντρο της παραλίας, κοντά στο περίπτερο), Κυψέλης (πλατεία, είτε στο Κοινοτικό κατάστημα είτε στο Μορφωτικό Κέντρο), Σουβάλας (λιμάνι, στο κτήριο που στεγάζεται το Φαρμακείο), Αγίας Μαρίνας (παραλία, στον ναυαγοσώστη κατά την διάρκεια της ημέρας, και το βράδυ στην πλατεία) και Μεσαγρού (στο Κοινοτικό κατάστημα, εξωτερικό τοίχο).

φωτό απο την εκδήλωση

Share

About admin

Ο επίσημος ιστοχώρος του Δήμου Αίγινας