Ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα LEADER 2014-2020  στην Αίγινα

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αίγινα 6/12/2017

Πραγματοποιηθηκε χθες 5/12/2017 η προγραμματισμένη ενημερωτική ημερίδα που διοργανώθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020 Νήσων Αττικής από το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής και τον Δήμο Αίγινας.
Στην ημερίδα συμμετείχε και προήδευσε ο Δήμαρχος Αίγινας και Πρόεδρος του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων της ΠΕ Νήσων Αττικής κ. Δημήτριος Μούρτζης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Τάκης Χατζηπέρος , ο Δήμαρχος Κυθήρων και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος CLLD 2014-2020 κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ο Γενικός Δ/ντης της διαδημοτικής αναπτυξιακής εταιρείας ΠΑΡΝΩΝΑΣ ΑΕ κ. Μαρίνος Μπερέτσος, ο Δήμαρχος Πόρου κ. Ιωάννης Δημητριάδης , ο Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Δέδες , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Σαλτσιώτης , Γιώργος Μούρτζης , Κώστας Γενίτσαρης , ο Πρόεδρος Τ.Κ. Αίγινας κ. Δ Καραγιάννης καθώς και εκπρόσωποι φορέων , επαγγελματικών οργανώσεων , Συλλόγων και κάτοικοι της Αίγινας .
Επίσης παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης η κα Λυμπεροπούλου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερίδας μετα τις εισηγήσεις του Δημάρχου Αίγινας κ. Δημήτρη Μούρτζη και του Δημάρχου Κυθήρων κ. Ε. Χαρχαλάκη έγινε , η “παρουσίαση Δικτύου Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής και του Σχεδίου Δράσης ανάπτυξης της τοπικής στρατηγικής” με εισηγητή τον κύριο Μαρίνη Μπερέτσο, διαχειριστή του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής και συντονιστή του Τοπικού Προγράμματος CLLD 2014 – 2020.

Εγιναν επίσης εισηγήσεις για τα θέματα όπως: την “Παρουσίαση τοπικού προγράμματος Πολιτισμός και περιβάλλον Εν πλω”, με εισηγήτρια την κα Χριστίνα Καλαθά, συνεργάτιδα του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής, “Γαστρονομικές Κοινότητες κι η ανάπτυξη στο πιάτο σας”, με εισηγητή τον κ. Γεώργιο Πίττα, μέλος του Δ.Σ. Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και επικεφαλής του προγράμματος “Ελληνικό Πρωινό” και η εισήγηση του κ. Κωνσταντίνου Καρμπέρη, συμβούλου Πολιτιστικής Ανάπτυξης με θέμα: “Καλές πρακτικές δικτύωσης πολιτιστικών φορέων”.
Τέλος παρουσιάστηκε η εισήγηση: “Ο αναπτυξιακός ρόλος του “Δικτύου” και η υποστήριξη των Δήμων, με εισηγητής τον κύριο Δημήτρη Μπογιατζή συνεργάτη Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής,

Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό σχετικά με το πρόγραμμα , τις δυνατότητές του και τις διαδικασίες που απαιτούνται για μια επιτυχή ολοκλήρωση καινοτόμων προτάσεων . Στούς παρευρισκόμενους δενεμήθει επίσης σχετικό πληροφοριακό υλικό .

δειτε και το σχετικο video  με αποσπασματα από την ημερίδα

 

Share

About admin

Ο επίσημος ιστοχώρος του Δήμου Αίγινας