Επίσκεψη εργασίας   στην Αίγινα από την Περιφερειάρχη Αττικής κα  Ρένα Δούρου

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

                                                                       Αίγινα 29/11/2018
Δελτίο Τύπου
Επίσκεψη εργασίας   στην Αίγινα για τα έργα υποδομής από την Περιφερειάρχη Αττικής κα  Ρένα Δούρου

Η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου  πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στην ΑΙΓΙΝΑ την 27η και 28η  Νοεμβρίου 2018 προκειμένου να επιβλέψει την πρόοδο πραγματοποίησης  των μεγάλων έργων υποδομής , λιμενικά, οδοποιίας, ύδρευσης , πολιτισμού και αθλητισμού που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια και αλλάζουν με καθοριστικό τρόπο τα δεδομένα και την ποιότητα ζωής  για τους κατοίκους του νησιού αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες του.

Κατά την άφιξή της στην Αίγινα την κα Περιφερειάρχη, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο, τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, κ. Γιώργο Γαβρίλη και τον Προϊστάμενο της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Αττικής, κ. Δημήτρη Δρόση,   υποδέχθηκε στο Λιμάνι της Αίγινας ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Μούρτζης και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο εργοτάξιο ( Λεόντι ) όπου κατασκευάζεται ο υποθαλάσσιος αγωγός σύνδεσης της Αίγινας, έργο προϋπολογισμού 30.135.000 ευρώ.   Στην επίσκεψη επίσης και την ενημέρωση που ακολούθησε παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Αίγινας και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου .

Ο Πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας κ. Κωνσταντινίδης και οι τεχνικοί επιβλέποντες της εταιρείας κατασκευής προέβησαν σε επί τόπου ανάλυση της πορείας κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού και των τεχνικών προδιαγραφών που τηρούνται ώστε το αποτέλεσμα να είναι άρτιο  από κάθε άποψη .

Μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ  και στους παρευρισκόμενους η κα Περιφερειάρχης  τόνισε ότι το η κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού  που βαίνει σύντομα σε ολοκλήρωση και απόδοση στην τοπική κοινωνία είναι έργο πνοής που ικανοποιεί με τον αρτιότερο  τεχνικά τρόπο, ένα πάγιο αίτημα της Αίγινας . Ένα έργο που, όπως υπογράμμισε η Ρένα Δούρου, βάζει τέλος σε απαράδεκτες και αναχρονιστικές καταστάσεις στον 21ο αιώνα. Η ίδια έκανε λόγο για «ένα σπουδαίο επιστημονικό και τεχνολογικό επίτευγμα». «Σε λίγους μήνες από σήμερα θα μπορούμε να πούμε χωρίς ίχνος υπερβολής ότι πράξαμε το αυτονόητο, σε μία χώρα που τα αυτονόητα είναι τα ζητούμενα. Η Περιφέρεια Αττικής ικανοποιεί το δικαίωμα στο νερό», σημείωσε η Περιφερειάρχης.

Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτριος Μούρτζης δήλωσε την απόλυτη ικανοποίησή του για την επιτυχημένη και εντός των χρονοδιαγραμμάτων πορεία κατασκευής του  μεγάλου αυτού έργου που θα φέρει το νερό της ΕΥΔΑΠ στην Αίγινα εντός του 2019 . Ευχαρίστησε την κα Δούρου , τους Υπηρεσιακούς παράγοντες της περιφέρειας για την άψογη συνεργασία που αποδίδει ήδη τους καρπούς της για μία σειρά μεγάλων έργων στην Αίγινα , ενώ αναφέρθηκε και σε όσους άλλους παράγοντες και προηγούμενες Δημοτικές Αρχές  έδωσαν με τη σειρά τους τη δική τους βοήθεια στην πορεία ωρίμανσης του μεγάλου έργου του υποθαλάσσιου αγωγού.

Βίντεο με δηλώσεις της Περιφερειάρχη, του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων και του Δημάρχου Αίγινας  κ. Δημητρίου Μούρτζη μπορείτε να δείτε , εδώ: https://youtu.be/RU021Izk4sY

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Αττικής και ο κ. Δήμαρχος Αίγινας  πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Μουσείο Χ. Καπράλου και στο χώρο που θα κατασκευαστεί  το έργο της νέας πτέρυγας του Μουσείου , προϋπολογισμού 3,7 εκατομμυρίων ευρώ. Την Περιφερειάρχη  και τον Δήμαρχο Αίγινας υποδέχτηκε η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης κα Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας  στις 3.30 μμ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση ενημέρωσης από την κατασκευαστική εταιρεία του υποθαλάσσιου , στο Παλαιό Δημαρχείο Αίγινας  , που παρευρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι , οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων , οι εκπρόσωποι των Φορέων και Συλλόγων της Αίγινας και οι πολίτες .

Αργότερα, στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας, η Περιφερειάρχης Αττικής, ο Δήμαρχος Αίγινας και οι Αντιπεριφερειάρχες Νήσων και Πειραιώς συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους  τοπικών φορέων , Συλλόγων , Επαγγελματιών Σωματείων και πολίτες της Αίγινας

Πραγματοποιήθηκε πλήρης ενημέρωση για τα έργα που εκτελούνται στην Αίγινα , που βρίσκονται στο στάδιο υλοποίησης ή έχουν περατωθεί   (16 συνολικά έργα με προϋπολογισμό περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ ) και ακολούθησε συζήτηση με τους εκπροσώπους των φορέων και Συλλόγων  . Η κα Δούρου αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας μέσω του Δημάρχου Αίγινας και του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων και επιβεβαιώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γαβρίλη ο οποίος δήλωσε ότι η Αίγινα συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων σε ύψος χρηματοδότησης Δήμων  από τους 66 Δήμους της Περιφέρειας.

 

Την Τετάρτη 28/11, η κα Περιφερειάρχης, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Αττικής επισκέφθηκε με τον Δήμαρχο Αίγινας, Δημήτρη Μούρτζη σειρά έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στο νησί. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε:

  1. Το έργο αντικατάστασης του χλοοτάπητα και του ελαστικού τάπητα στίβου στο Δημοτικό Γήπεδο Αίγινας, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, το οποίο έχει ολοκληρωθεί.
  2. Τον χώρο του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ): πάγια προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής είναι να συμβάλει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, και λαμβάνοντας υπόψη το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, στη φροντίδα και την περίθαλψη των άγριων ζώων. Για τον σκοπό αυτό έχει εκπονήσει μελέτη για την αποκατάσταση των ζημιών των κτιρίων ΕΚΠΑΖ, έργο προϋπολογισμού 880.000 ευρώ.
  3. Τη θέση Σκοτεινή: η Περιφέρεια Αττικής ετοιμάζει την προκήρυξη της μελέτης υδροταμιευτήρα, ένα σημαντικό αρδευτικό έργο προϋπολογισμού 365.000 ευρώ.
  4. Το έργο αναβάθμισης περιβάλλοντος χώρου και φωτισμού ανάδειξης των ναών Αφαίας και ιερού Ελλανίου Διός, προϋπολογισμού 2.041.060 ευρώ.
  5. Θέσεις όπου υλοποιείται το σημαντικό έργο επισκευής και συντήρησης οδοποιίας, προϋπολογισμού 1,6 εκατομμυρίου ευρώ, που αφορά όλο το νησί.

Επίσης η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Αττικής και ο Δήμαρχος  επισκέφτηκαν σειρά έργων στην Αγία Μαρίνα, τη Βλυχάδα και την Πέρδικα.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την διήμερη επίσκεψη της κας Περιφερειάρχου

Share

About admin

Ο επίσημος ιστοχώρος του Δήμου Αίγινας