“Οι προκλήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Μετακαλλικράτη εποχή” – Διήμερο φόρουμ στον Πόρο και συμμετοχή του Δήμου Αίγινας

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Αίγινα 13/6/2016

Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτριος Μούρτζης συμμετείχε στο διήμερο Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στον Πόρο στίς 11 και 12 Ιουνίου 2016.
Το κύριο θέμα που συζητήθηκε από από τούς επικεφαλής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν :

Οι προκλήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Μετακαλλικράτη εποχή

Την σημαντική εκδήλωση για θέματα που απασχολούν τίς τοπικές κοινωνίες , η οποία πραγματοποιείται για 8 η φορά, συνδιοργανώνουν η Ένωση Δημάρχων Αττικής και η Π.Ε.Δ.Α., ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ε.

Κατά την διάρκεια των συζητήσεων οι Δήμαρχοι και οι τεχνοκράτες που συμμετείχαν αναφέρθηκαν σε θέματα που αποτελούν μερικές από τις προτεραιότητες της Τοπικής αυτοδιοίκησης όπως είναι οι κοινωνικές προκλήσεις, η βιώσιμη ανάπτυξη , η ανάγκη δημιουργίας θέσεων εργασίας, η διαφανή και ορθολογική διαχείριση των πόρων, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και η αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού

Τα συμπεράσματα του Συνεδρίου θα τεθούν άμεσα υπ’ όψιν του αρμοδίου Υπουργείου και των Αυτοδιοικητικών Φορέων, εν’ όψει μάλιστα και της νέας μεταρρύθμισης που έχει προγραμματιστεί ήδη από το Υπουργείο.

Share

About admin

Ο επίσημος ιστοχώρος του Δήμου Αίγινας