Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο το έργο «Συντήρηση Οδικού Δικτύου Αίγινας» υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο Δήμαρχος Αίγινας, Δημήτρης Μούρτζης.

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ

Ένα σημαντικό έργο που αφορά την αποκατάσταση του οδικού δικτύου της Αίγινας , έργο που αποτελούσε πάγιο αίτημα και στόχο της Δημοτικής Αρχής , είχε την καλύτερη έκβαση με την υπογραφή σήμερα 7/9/2016 , της προγραμματικής Σύμβασης από την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου και τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Δημήτριο Μούρτζη.

Σύμφωνα και με το δελτίο τύπου της Περιφέρειας

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο το έργο «Συντήρηση Οδικού Δικτύου Αίγινας» υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο Δήμαρχος Αίγινας, Δημήτρης Μούρτζης. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 600.000 ευρώ (με ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

Στόχος του έργου είναι η επισκευή, η αποκατάσταση και η βελτίωση ασφαλτοστρωμένων δρόμων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αίγινας, έπειτα από τις ζημιές που έχουν υποστεί από τις πλημμύρες του Δεκεμβρίου 2014 και του Σεπτεμβρίου 2015. Η αποκατάσταση θα γίνει με διάστρωση ασφαλτικής ισοπεδωτικής στρώσης και ακολούθως, με νέο ασφαλτοτάπητα. Όπου δε απαιτείται θα γίνει απόξεση του παλαιού οδοστρώματος για τη διατήρηση της αρχικής στάθμης των δρόμων.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες σε τμήματα των παρακάτω οδών:
Νίκου Καζαντζάκη, Αφροδίτης, Φανερωμένης, Γυμναστηρίου, Θωμαΐδου – Πηλέως, Καποδιστρίου, Λεύκης-Ανιτσαίου, Στρατηγού Πετρίτη, Αγίας Παρασκευής, Νικολάου Σακελλίωνος, Κασιμάκη, Αγίου Κωνσταντίνου καθώς και σε ανώνυμες οδούς πλησίον οικιών. Επιπλέον, θα γίνουν παρεμβάσεις σε τμήμα του δρόμου προς Βουρκάνο, στον παραλιακό δρόμο Αίγινας – Σουβάλας από πάροδο Ηροδότου προς Αίγινα και στη στροφή του δρόμου, στη διασταύρωση οδού Νικολάου Σακελλίωνος με παραλιακό δρόμο Αίγινας – Σουβάλας και σε τμήματα του επαρχιακού δρόμου Αίγινας – Κυψέλης – Σουβάλας.
Τέλος, το έργο θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Αίγινας και θα εκτελεσθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων / Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων.

 

Share

About admin

Ο επίσημος ιστοχώρος του Δήμου Αίγινας