Συνάντηση εργασίας με την Επιτετραμμένη της Ουκρανικής Πρεσβείας στην Ελληνική Δημοκρατία

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

Γραφείο Δημοσίων – Διεθνών Σχέσεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΙΓΙΝΑ 25/6/2018

Στο πλαίσιο της εκθέσεως με τίτλο “ Η Ουκρανία με το βλέμμα των νέων “ που οργανώνεται από την πρεσβεία της Ουκρανίας στην ΅Ελληνική Δημοκρατία με την συνεργασία του Δήμου Αίγινας , της ΚΕΔΑ του Δήμου και του Συλλόγου “ Ολβία Πόλις “ – Πολίτες για την Ευρώπη & τον πολιτισμό , από 23 έως 30 Ιουνίου στον ιστορικό πύργο Μαρκέλλου , πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας την 22α Ιουνίου 2018 στο παλαιό Δημαρχείο Αίγινας ( Χ. Λαδά 1) με την Επιτετραμμένη της Ουκρανικής Πρεσβείας δρ. Ναταλία Κοσένκο .

Από τον Δήμο Αίγινας παρευρέθηκαν η κα Καίτη Σαλπέα , Δημ. Σύμβουλος & Πρόεδρος της ΚΕΔΑ , ο κ. Γιώργος Καλοκέντης Προϊστάμενος Τμήματος Παιδείας – πολιτισμού και αρμόδιος Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων του Δήμου ,η κα Σοφία Κάππου , σύμβουλος Δημάρχου .

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι εκπρόσωποι των Συλλόγων : Μορφωτικός Σύλλογος “Καποδίστριας “ , Σύλλογος Γυναικών Αίγινας, Σύλλογος Προόδου & Αλληλεγγύης Αγίων , Σύλλογος “ Οινόη “ και Σύλλογος ¨Ολβία Πόλις¨- Πολίτες για την Ευρώπη & τον πολιτισμό.

Η κα Σαλπέα καλωσόρισε ην κα επιτετραμμένη στην εκ μέρους του Δήμου και του Δημάρχου κ. Δημητρίου Μούρτζη και αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις συνεργασίας τόσο της Ελλάδας όσο και ειδικότερα του Δήμου Αίγινας στο πλαίσιο και της αδελφοποίησης που έχει πραγματοποιηθεί με περιοχή της Ουκρανίας ( Σταρομπέσεβ )

Από την πλευρά της η κα Κοσένκο ευχαρίστησε τον Δήμο της Αίγινας για την φιλοξενία , αναφέρθηκε στην κατάσταση που υπάρχει τώρα στην Ουκρανία μετά τα γεγονότα των τεσσάρων τελευταίων ετών στην Κριμαία και τις περιοχές του Ντομπάς της Ανατολικής Ουκρανίας , τόνισε τούς δεσμούς που ενώνουν από αρχαιοτάτων χρόνων έως σήμερα την Ελλάδα και την Ουκρανία και δήλωσε ότι εκ μέρους της πρεσβείας θα είναι πάντοτε πρόθυμη στις πρωτοβουλίες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και της Αίγινας , στον τομέα του πολιτισμού , του τουρισμού , μέ έμφαση στον θρησκευτικό τουρισμό και της επιχειρηματικότητας.

Share

About admin

Ο επίσημος ιστοχώρος του Δήμου Αίγινας