Σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο Αίγινας για το θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Προγραμματισμένη σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23/6/2017  στο Γραφείο Δημάρχου Αίγινας με θέμα τη διαχείριση των απορριμάτων .
Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρος του Δήμου Αίγινας  ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Μούρτζης , οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κώστας Γεννίτσαρης , Δέδες Ευάγγελος και Μούρτζης Αντώνιος .   Το Δήμο Σαλαμίνας εκπροσώπησαν η Δήμαρχος κ. Ισιδώρα Νάννου , ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Σκιαθίτης και ο Υπεύθυνος Δ/νσης καθαριότητας και πρασίνου κ. Σταμάτιος Βαφειαδάκης . Τον Δήμο Αγκιστρίου εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Αθανασίου και ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Τζάνος .

Την ΕΔΣΝΑ  ( ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ) εκπροσώπησε η αντιπρόεδρος κα. Αφροδίτη Μπιζά και ο κ. Σταύρος Ιατρού , Σύμβουλος της ΕΔΣΝΑ . 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τούς Δήμους Αίγινας, Σαλαμίνας , Αγκιστρίου και πολλούς άλλους νησιώτικους Δήμους και αφορούν  την διαχείριση των απορριμμάτων και  τα ιδιαίτερα προβλήματα που προκύπτουν λόγω  του σημαντικού και δυσβάστακτου κόστους για την αναγκαστική μεταφορά και εναπόθεσή τους  στούς χώρους  Διαχείρισης του Κέντρου  , ενώ ένα ακόμα βασικό θέμα ειδικότερα για τούς νησιώτικους Δήμους που βασίζουν ένα σημαντικό τμήμα της οικονομίας τους στον Τουρισμό  είναι η σύγχρονη μεταφορά με τα πλοία της γραμμής επιβατών και  σκουπιδιών με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται

Εκ μέρους των εκπροσώπων  της ΕΔΣΝΑ έγινε  παρουσίαση μίας σειράς προτάσεων για προγράμματα που σκοπεύουν κατ αρχήν στην διαχείριση των απορριμμάτων “ στην πηγή “ με την υλοποίηση των  “ πράσινων  σημείων ” και  διάθεση μηχανικών και μεταφορικών μέσων από την ΕΔΣΝΑ.

 

Η όλη συζήτηση έγινε σε κλίμα και διάθεση συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα με σκοπό να υπάρξουν πολύ σύντομα θετικές εξελίξεις πάνω στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη δήλωσαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι δόθηκε η ευκαιρία μετά από την πρωτοβουλία του Δημάρχου Αίγινας κ. Δημήτρη  Μούρτζη να συζητηθούν στην Αίγινα  και να δοθούν ικανοποιητικές λύσεις για  σημαντικά θέματα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση σε πνεύμα συνεργασίας και συλλογικότητας.

Εργαζόμαστε με μοναδικό γνώμονα την βελτίωση του επιπέδου ζωής των συμπολιτών μας οι οποίοι μας εμπιστεύτηκαν  . Αυτό κάνουμε από την αρχή  και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε ”  δήλωσε ο Δήμαρχος Αίγινας κλείνοντας την σύσκεψη

Share

About admin

Ο επίσημος ιστοχώρος του Δήμου Αίγινας