Συνάντηση Δημάρχου Αίγινας με Κινεζική  αντιπροσωπεία Shaolin

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

                                                     Αίγινα 22/7/2016

SAM_0019800

Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης και ο Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Δέδες συναντήθηκαν σήμερα Παρασκευή 22/7/2016 με αντιπροσωπεία των Κινέζων Μοναxών Shaolin . Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Δημαρχείο Αίγινας ( Γραφείο Δημάρχου ) . Επικεφαλής της Κινέζικης αντιπροσωπείας ήταν ο Αρχιερέας της Μονής Shaolin Shi Heng Jun . Συμμετείχε επίσης ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Σχολής Shaolin κ. Χρήστος Κουρής.

Κατά την προσφώνησή του ο Δήμαρχος Αίγινας καλωσορίζοντας τούς ξένους επισκέπτες , αναφέρθηκε συνοπτικά στην διαχρονική πορεία της Αίγινας και τον σπουδαίο ιστορικό της ρόλο , τόνισε τούς φιλικούς δεσμούς που έχει αναπτύξει η Αίγινα με την Κίνα , μετά και την αδελφοποίηση του Δήμου με τον Δήμο Lishui όπου έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 3 επίσημες επισκέψεις με επικεφαλής τ. Δημάρχους του νησιού και δήλωσε την επιθυμία του για την περαιτέρω διατήρηση και ενδυνάμωση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας.

Ο εκπρόσωπος της Κινέζικης Αντιπροσωπείας Shaolin κ. Shi Heng Jun ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο για την υποδοχή και τόνισε την ικανοποίησή του που βρίσκεται στην Αίγινα για 3η φορά . Όπως δήλωσε ο σκοπός της τελευταίας του επίσκεψης είναι η εξέταση , μεταξύ των άλλων , των προϋποθέσεων οργανώσεως μίας “ Ολυμπιάδας “ ΚούνγκΦού στην Αίγινα με συμμετοχή μεγάλου αριθμού αθλητών από όλο τον κόσμο και της καθιέρωσής του νησιού ώς έδρα του αθλήματος για τον Ευρωπαϊκό χώρο . Για τούς λόγους αυτούς ζήτησε την βοήθεια του Δήμου σε θέματα αρμοδιότητός του .

Ο κ. Δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Shi Heng Jun την διαβίβαση στον Δήμο του ολοκληρωμένου σχεδίου για την ως άνω εκδήλωση ώστε να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις . Τόνισε ότι εκδηλώσεις που προάγουν τις διμερείς πολιτιστικές σχέσεις με την Κίνα αλλά ταυτόχρονα θα δώσουν μία τόνωση στην τουριστική επιχειρηματικότητα του νησιού και θα προβάλλουν την Αίγινα σε διεθνές επίπεδο αποτελούν θετική εξέλιξη στις συνεχείς προσπάθειες του Δήμου στον τομέα της ανταγωνιστικότητας .

Share

About admin

Ο επίσημος ιστοχώρος του Δήμου Αίγινας