Ο Δήμος Αίγινας στη Διεθνή έκθεση τουρισμού PHILOXENIA 2016 

filox1

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ PHILOXENIA 2016

  Ο Δήμος Αίγινας συμμετείχε , με την συνεργασία της Διεύθυνσης τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής , στην 32η Διεθνή Έκθεση τουρισμού Philoxenia, που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου 2016,  στο πλαίσιο της σχετικής δράσης προβολής της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Δήμος Αίγινας συμμετείχε ως Εκθέτης  στο περίπτερο 13 – σταντ 49 της περιφέρειας Αττικής εκπροσωπούμενος από τον πρόεδρο της Τουριστικής επιτροπής προβολής και ανάπτυξης του Δήμου Αίγινας κ. Μούρτζη Γιώργο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκο Οικονόμου.Την δράση υποστήριξαν με την παρουσία τους  η Σόφια Πρωτονοταρίου και η Κυριακή Αλυφαντή, ενώ για ακόμη μια φορά η Ένωση επαγγελματιών Αίγινας στάθηκε αρωγός.

Η συμμετοχή μας είχε στόχο την τουριστική προβολή της Αίγινας ως τόπου ιδιαιτέρου φυσικού κάλους , ενός νησιού όπου ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την μοναδική ατμόσφαιρα της Αίγινας αλλά ταυτόχρονα να επωφεληθεί , ανάλογα με τις προτιμήσεις του , συμμετέχοντας σε κάποια από τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού που προσφέρονται καθ όλη τη διάρκεια του έτους .

Συγκεκριμένα στοχεύουμε στην προβολή και ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού με όπλο μας το μοναδικό Αιγινήτικο Φιστίκι και την πλούσια Aιγινήτικη κουζίνα θαλασσινών , τις άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως ο περιπατητικός και φυσιολατρικός τουρισμός  με την ανάδειξη των μονοπατιών πολιτισμού , καθώς και των περιοχών Natura , του θρησκευτικοί τουρισμού, του αρχαιολογικού τουρισμού με αιχμή του δόρατος τον περίφημο ναό της Αφαίας κ.α.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν πολλές και εποικοδομητικές συναντήσεις με παράγοντες του Τουρισμού και με εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών πρακτορείων εγχώριου και εισαγόμενου τουρισμού και υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον .

Share

About admin

Ο επίσημος ιστοχώρος του Δήμου Αίγινας