ΒΙΒΛΙΟΔΡΑΣΗ “ΠΑΡΕ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ. ΜΕΙΝΕ ΣΠΙΤΙ.”

Στην πρωτόγνωρα δύσκολη κατάσταση που όλοι βιώνουμε, τα λόγια [πρέπει να] περισσεύουν.

Γι’ αυτό, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αίγινας ανακοινώνει την έναρξη της δράσης “Πάρε ένα βιβλίο. Μείνε σπίτι.”. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία ενίσχυσης της γενικότερης προτροπής και ανάγκης για παραμονή του πληθυσμού στο σπίτι.

Πριν από λίγο καιρό έλαβα μία δωρεά σε βιβλία από την κ. Χαρίκλεια Δημακοπούλου, βιβλιοκριτικό – μεταξύ άλλων, μέσω του ανιψιού της και καλού μου φίλου Μιχάλη Καμινιάρη, απόγονοι και οι δύο της εν Αιγίνη οικογένειας Κοντοσταύλου.
Η πρόταση εκ μέρους του είχε γίνει ήδη από το καλοκαίρι, όμως μόλις στην αρχή του χρόνου οι συγκυρίες επέτρεψαν την υλοποίησή της.

Σκοπός και στόχος να διατεθούν απευθείας στο ευρύ κοινό. Τουλάχιστον, το μεγαλύτερο μέρος αυτών. Κάτι που θα πραγματοποιείτο μέσω μιας ανοιχτής έκθεσης βιβλίου το φετινό καλοκαίρι…
Όμως, από τη μία το αβέβαιο και από την άλλη το ζητούμενο της εποχής που διανύουμε μας οδήγησε σε αλλαγή του τρόπου επίτευξης του αρχικού σκοπού.

Έτσι, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αίγινας ξεκινά από τη Δευτέρα 06 Απριλίου 2020 την προσφορά βιβλίων. Η διαδικασία έχει ως εξής:

1) Οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν, μέσω mail [στην ηλεκτρονική διεύθυνση kedaeginas@gmail.com], τη θεματική κατηγορία που επιλέγουν από τις κατωτέρω:
Διήγημα, Δοκίμια, Επιστήμες, Ιστορία, Μυθιστόρημα, Ποίηση, Φιλοσοφία.
Προσοχή, το mail να φέρει την ένδειξη ΒΙΒΛΙΟΔΡΑΣΗ.

2) Λαμβάνουν λίστα των βιβλίων με σχετικό περιεχόμενο και επιλέγουν ένα.

3) Εμείς τους το παραδίδουμε στη διεύθυνση που θα μας υποδείξουν.

Τα βιβλία είναι δώρο από εμάς για εσάς. Είναι ο τρόπος μας να δηλώσουμε πως σας σκεφτόμαστε και μία ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης.
Να σημειωθεί πως πρόκειται για νέους τίτλους και αντίτυπα κυριολεκτικά άθικτα. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως την κ. Χαρίκλεια Δημακοπούλου και τον κ. Μιχάλη Καμινιάρη που μου εμπιστεύτηκαν τόσο υλικό και εύχομαι η πρωτοβουλία της Κ.Ε.Δ.Α. να τους ικανοποιήσει.

Άλλωστε, “το διάβασμα είναι ένας άλλος τρόπος να είσαι κάπου…”, όπως έχει πει ο Πορτογάλος συγγραφέας Ζοζέ Σαραμάγκου.

Περιμένουμε τη συμμετοχή σας!

Με εκτίμηση,

Μαίρη Κουκούλη
Πρόεδρος
Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

1) Τα αιτήματα θα πραγματοποιούνται μόνο μέσω mail.

2) Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 22970 22067 [ώρες γραφείου] ή να στέλνετε μήνυμα στο inbox της επίσημης σελίδας της Κ.Ε.Δ.Α. στο facebook: https://www.facebook.com/keda.aegina/ .

3) Ενημερώστε για τη συγκεκριμένη δράση συμπολίτες μας που γνωρίζετε πως δεν έχουν πρόσβαση στα ηλεκτρονικά μέσα. Ας επικοινωνήσουν μαζί μας και θα βρούμε τρόπο να φθάσει το βιβλίο στα χέρια τους.

4) Η δράση αφορά όλους τους κατοίκους [μόνιμους και μη] του νησιού, σε όποια περιοχή κι αν βρίσκονται.

5) Κοινοποιήστε τη, εάν μπορείτε και επιθυμείτε.

 

Share