ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ                          Αίγινα, 30 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

O Δήμος Αίγινας σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Με Οδηγό το Διαβήτη», διοργανώνει και παρουσιάζει την 5η Εκστρατεία Πρόληψης, Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για το Σακχαρώδη Διαβήτη την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019!

«Ρύθμισε το Διαβήτη σου, Προστάτεψε την Καρδιά σου, Ενημερώσου για τη σημασία του εμβολιασμού». Στόχος και όραμα της εκστρατείας αυτής, είναι η αφύπνιση ατόμων όλων των ηλικιών, που πάσχουν ή όχι από Σακχαρώδη Διαβήτη ανά την Ελλάδα, προκειμένου να ενημερωθούν, να εκπαιδευτούν και να εξετασθούν από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Οι δράσεις ξεκινούν το πρωί της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 με 14:00 στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, όπου θα πραγματοποιηθούν ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις Γλυκόζης, Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης, Λιπιδαιμικού Ελέγχου και Συνδρόμου Διαβητικού Ποδιού και συνεχίζονται το απόγευμα της ίδιας ημέρας από τις 18:00 έως τις 19:30 στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας με στοχευμένες ομιλίες εξειδικευμένων Επιστημόνων αναφορικά με το Σακχαρώδη Διαβήτη, τα Συμπτώματα, τις Επιπλοκές, τις Πρώτες Βοήθειες σε περίπτωση Υπογλυκαιμίας, τα σημερινά δεδομένα της νόσου και τις νέες θεραπείες.

Οι Ιατροί που θα συμμετέχουν στην 5η Πανελλαδική Εκστρατεία Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης είναι οι :κος Ελευθέριος Δ. Στυλιανέλλης, Ειδικός Ποδολόγος, DIP, F.H.C., ειδικευθείς στο Διαβητικό Πόδι, Δρ. Χαραλαμπία Λιναρδή, MD, MSc, Phd, Επιστημονικά και Διοικητικά Υπεύθυνη Οφθαλμολογικής Κλινικής «Ευαγγελισμού» και Μέλος του ΔΣ Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας, κα Ευρυδίκη Τριπόδικα, Παθολόγος – Διαβητολόγος και η κα Ευαγγελία Τσαπατσάρη, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων, Κοινωνιολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων & Προαγωγής της Υγείας.

 

Share

About admin

Ο επίσημος ιστοχώρος του Δήμου Αίγινας