Πραγματοποιήθηκε η παραλαβή του νέου σκάφους από το Λιμεναρχείο Αίγινας

Πραγματοποιήθηκε χθες 14 Δεκεμβρίου στο Λιμάνι της Αίγινας η παραλαβή του νέου σκάφους που παραχωρήθηκε στο Λιμεναρχείο Αίγινας , τύπου MAGNA ONDA κλειστού τύπου μήκους 12 μ. . Στην παραλαβή παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης , ο Λιμενάρχης κ. Κωνσταντίνος Χρήστου , μέλη της Ομάδας Υγείας του Δήμου  και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων .

Σε κοινή συνέντευξη  που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Αίγινας και ο Λιμενάρχης σε τοπικά ΜΜΕ , ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης  δήλωσε τις ευχαριστίες του εκ μέρους των Δημοτών και των κατοίκων της Αίγινας για την ικανοποίηση του αιτήματος του Δήμου από τον Υπουργό κ. Κουρουμπλή και τον Αρχηγό Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο κ. Ράπτη , ώστε να ενισχυθεί η επιχειρησιακή ικανότητα του Λιμεναρχείου Αίγινας και να είναι δυνατή η αντιμετώπιση της ανάγκης επείγουσας μεταφοράς ασθενών στον Πειραιά στην περίπτωση που δεν μπορεί η ανάγκη αυτή να εξυπηρετηθεί από άλλα πλωτά μέσα.   Επίσης έκανε γνωστό ότι υπάρχει ήδη προγραμματισμός από το Υπουργείο για την διάθεση ενός μεγαλύτερου σκάφους μήκους 21 μ. εντός του επομένου έτους . Με την ευκαιρία ο Δήμαρχος δήλωσε ότι η ικανοποίηση του αιτήματος του Δήμου για την διάθεση του σκάφους δεν αναιρεί την κίνηση πολιτών της Αίγινας μέσω της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ που έχει ιδρυθεί με σκοπό την απόκτηση πλωτού ασθενοφόρου σύγχρονων προδιαγραφών .

Ο Λιμενάρχης κ. Κων/νος Χρήστου ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο , τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιώτικης Πολιτικής , τον Αρχηγό Λιμενικού Σώματος και τούς αρμόδιους Υπηρεσιακούς παράγοντες για την ενίσχυση του Λιμεναρχείου Αίγινας με ένα σύγχρονο σκάφους που θα συμβάλλει στην επιχειρησιακή ικανότητα του Λιμεναρχείου και ταυτόχρονα θα μπορεί να αντεπεξέλθει σε περιπτώσεις σοβαρών περιστατικών όπου απαιτείται η μεταφορά ασθενών στον Πειραιά .

Share

About admin

Ο επίσημος ιστοχώρος του Δήμου Αίγινας