Συνέντευξη Δημάρχου στο Ελβετικό κανάλι  ( radio-tv )  S.R.F 

Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτριος Μούρτζης παραχώρησε  συνέντευξη στον δημοσιογράφο του Ελβετικού  ραδιο- τηλεοπτικού Σταθμού S.R.F  , κ. Franko Battel  , χθές 17/6/2018 .
Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αίγινας ( Οινώνης 2 ) – Γραφείο Δημάρχου .
Οι ερωτήσεις του Ελβετού Δημοσιογράφου  είχαν κυρίως να κάνουν με την οικονομική κατάσταση  που βιώνει το νησί της Αίγινας κατά τα προηγούμενα χρόνια της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων και τις προοπτικές που μπορούν να υπάρξουν μετά την λήξη  αυτών τον Αύγουστο . 
Οι κυριότερες ερωτήσεις και απαντήσεις που εδόθησαν αναφέρονταν στα θέματα της οικονομικής κρίσης , στίς προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης , στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης , στίς δομές υποστήριξης που έχει αναπτύξει  ο Δήμος ( Βοήθεια στο σπίτι , Κέντρο Κοινότητας ) , στα επίπεδα της ανεργίας και την εποχιακή απασχόληση  , στον τουρισμό και την συμβολή του στην τοπική ανάπτυξη , στη χρηματοδότηση του Δήμου από Προγράμματα της Περιφέρειας και Ευρωπαικά , στην υδροδότηση και στον υποθαλάσσιο αγωγό που υλοποιείται αυτό το διάστημα κλπ
Ο Δήμαρχος Αίγινας  μεταξύ των άλλων  διατύπωσε την πάγια άποψη του Δήμου περί παραχώρησης  περισσοτέρων αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση  σε συνδυασμό με τα απαιτούμενα οικονομικά μέσα  , ώστε να ρυθμίζει ” τα του οίκου της ” με  κριτήριο τις προτεραιότητες  και τις τοπικές ανάγκες  της κοινωνίας  των πολιτών.

Share

About admin

Ο επίσημος ιστοχώρος του Δήμου Αίγινας