Ένταξη του Δήμου Αίγινας  σε πρόγραμμα που αφορά σημαντικά έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας για Δήμους της Περιφέρειας

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτριος Μούρτζης παρευρέθηκε χθες 21/1/2019 στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια υπό την προεδρία της Περιφερειάρχου κας  Δούρου για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ύψους 28 εκ. ευρώ που αφορά σημαντικά έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας για Δήμους της Περιφέρειας. Ο Δήμος Αίγινας είναι ένας από τους 16 Δήμους που επωφελούνται του σημαντικού αυτού έργου

Πρόκειται για ένα διαδημοτικό έργο που αφορά  τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την προστασία των Δημοτών , πεζών και εποχούμενων ,που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής.

Η Περιφερειάρχης κ. Δούρου στην εισήγησή της μιλώντας στους Δημάρχους τόνισε ότι «πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση πνοής που αφορά τους συμπολίτες μας καθώς σχετίζεται με την οδική ασφάλεια». «Μιλάμε για ένα εργο ζωτικής σημασίας».

Μερικά από τα σημεία που εστιάζει η Σύμβαση είναι : αναβάθμιση και αντικατάσταση του εξοπλισμού των οδών , επαναδιαγράμμιση, πινακίδες σήμανσης, ανακλαστήρες οδοστρώματος, γραμμική οριοσήμανση, στηθαία ασφαλείας, συμπλήρωση & ανακατασκευή της υποδομής, επισκευή φθορών οδοστρώματος, αντικατάσταση της παλαιάς επιφανειακής ασφαλτικής στρώσης με νέα αντιολισθηρή, συμπλήρωση υλικού ερείσματος, καθαρισμός – μόρφωση υφιστάμενης τριγωνικής τάφρου, καθαρισμός περιοχής για αύξηση ορατότητας (αποξήλωση εμποδίων και αποψίλωση ζωνών που εμποδίζουν την ορατότητα) κ.ά.

Οι 16 Δήμοι που θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα είναι Δήμος : Αίγινας , Αχαρνών, Διονύσου, Κυθήρων, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Μαραθώνα, Μαρκοπούλου – Μεσογαίας, Μεγαρέων, Παιανίας, Παλλήνης, Πεντέλης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σαλαμίνας, Σπάτων -Αρτέμιδος, Τροιζηνίας και Ωρωπού.

Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης δήλωσε την πλήρη ικανοποίησή του και ευχαρίστησε την κα Περιφερειάρχη για την ένταξη της Αίγινας σε ένα τόσο σημαντικό πρόγραμμα που θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην ασφάλεια πεζών και οδηγών ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουρισμού .

 

Share

About admin

Ο επίσημος ιστοχώρος του Δήμου Αίγινας