Ίδρυση Ειδικού Μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου και Σχολικού Δικτύου Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (Σ.Δ.Ε.Υ) στην Αίγινα

Ιδρύεται από την φετινή σχολική χρονιά το Ειδικό Μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο στην Αίγινα, κατόπιν της ολοκλήρωσης των απαιτούμενων διαδικασιών εκ μέρους του Δήμου Αίγινας σε αρμονική συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και το 1ο ΚΕΔΑΣΥ (τέως ΚΕΣΥ).

Ο Δήμος Αίγινας αφού έλαβε τις απαιτούμενες αποφάσεις από την Επιτροπή Παιδείας, την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Δημοτικό Συμβούλιο κατέθεσε για πρώτη φορά τεκμηριωμένο και πλήρες φάκελο στο Υπουργείο Παιδείας για την ίδρυση του Ειδικού Μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο και εγκρίθηκε την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021 από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη και την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Ζωή Μακρή.

Η ίδρυση και λειτουργία του εν λόγω σχολείου προσφέρει τεράστια ανακούφιση στις οικογένειες των παιδιών, που ήταν υποχρεωμένοι να μετακινούνται καθημερινά στον Πειραιά, ενώ ο Δήμος Αίγινας από την πλευρά του στάθηκε αρωγός στο αίτημά τους.

Επίσης από την φετινή σχολική χρονιά ιδρύεται στην Αίγινα Σχολικό Δίκτυο Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (Σ.Δ.Ε.Υ) με την συμμετοχή των Δημοτικών σχολείων του 1ου, του 2ου, της Κυψέλης και του Μεσαγρού – Αγίας Μαρίνας, σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής κ. Γεώργιου Κόσυβα.

Ουσιαστικά το Σ.Δ.Ε.Υ. θα υποστηρίζει καθημερινά τους μαθητές των σχολείων του νησιού με την παρουσία ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού, ενώ στην συνέχεια θα ενταχθούν και τα υπόλοιπα Δημοτικά σχολεία, όταν αποκτήσουν Τμήμα Ένταξης, η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

Ευχαριστούμε θερμά τον Προϊστάμενο για εκπαιδευτικά θέματα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Γιάννη Σακκιώτη, τον Προϊστάμενο του 1ου ΚΕΣΥ Πειραιά κ. Νίκο Παπαδόπουλο, την Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας κυρία Ειρήνη Μπόγρη, την εκπαιδευτικό κυρία Αρχοντούλα Γεωργοπούλου, τον Πρόεδρο κ. Στέλιο Θεριανό και τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αίγινας, καθώς και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας.

Share