Δελτίο Τύπου

Την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων της έκθεσης «Το Κυβερνείο της Αίγινας υποδέχεται και πάλι τον Ιωάννη Καποδίστρια» στο προαύλιο χώρο του Κυβερνείου με παρουσία επίσημων προσκεκλημένων.

Η δημοσιογράφος κυρία Σίλα Αλεξίου καλωσόρισε τους παριστάμενους προσκεκλημένους, ενώ ο Πρόεδρος της Επιτροπής 2021 του Δήμου Αίγινας κ. Μανώλης Κοττάκης προλόγισε την εκδήλωση και ανέγνωσε μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Χαιρετισμούς και ομιλίες απηύθυναν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος εκ μέρους του Πρωθυπουργού, η Πρόεδρος της Επιτροπής ΕΛΛΑΔΑ 2021 κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Νήσων Αττικής κυρία Βασιλική Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη κι ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Ιωάννης Ζορμπάς.

Ο Δήμαρχος Αίγινας απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα για την έμπρακτη στήριξή του στην έκδοση του ιστορικού λευκώματος «Η Αίγινα του Καποδίστρια» και στην καταλυτική συμβολή του στην διοργάνωση της έκθεσης «Το Κυβερνείο της Αίγινας υποδέχεται και πάλι τον Ιωάννη Καποδίστρια».

Κατόπιν ο Πρόεδρος της Βουλής, η Πρόεδρος της Επιτροπής ΕΛΛΑΔΑ 2021 και ο Δήμαρχος Αίγινας εγκαινίασαν την έκθεση.

Ακολούθησε ξενάγηση από την κυρία Έλλη Δρούλια, Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων, την κυρία Αμαλία Παππά, Διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους, τον κ. Γιάννη Μετζικώφ, καλλιτεχνικό επιμελητή της έκθεσης και την κυρία Αγγελική Καραπάνου.

Η Έκθεση «Το Κυβερνείο της Αίγινας υποδέχεται και πάλι τον Ιωάννη Καποδίστρια» θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό από τις 26 Μαΐου έως και τις 30 Ιουνίου 2021 με ημέρες και ώρες λειτουργίας την Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από 10:00 – 13:00 και 18:00 – 21:00.

Την εκδήλωση εγκαινίων τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, Αιδεσιμολογιώτατος π. Νικόλαος Γαρυφάλλου, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 κ. Γιάνης Βαρουφάκης, ο Βουλευτής Χαλκιδικής κ. Γεώργιος Βαγιωνάς, ο Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων κ. Νικόλαος Μανωλάκος, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας κυρία Μερόπη Υδραίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας κ. Δημήτριος Μεταλληνός, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. κ. Σπύρος Σπυρίδων, ο κ. Κώστας Βαρώτσος, ο Πρόεδρος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας κ. Γιώργος Καλόφωνος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νικόλαος Πτερούδης, Δημήτριος Καραγιάννης και Αντώνης Μούρτζης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας κ. Στέλιος Θεριανός, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας κυρία Μαίρη Κουκούλη, ο κ. Παναγιώτης Κουκούλης, ο κ. Δημήτριος Μούρτζης, ο κ. Φίλιππος Τζίτζης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη της Επιτροπής 2021 του Δήμου Αίγινας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, την Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής κυρία Έλλη Δρούλια, την Διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους κυρία Αμαλία Παππά, τον καλλιτεχνικό επιμελητή της έκθεσης κ. Γιάννη Μετζικώφ, τις κ.κ. Αγγελική Καραπάνου και Άννα Κουλικούρδη, τον Πρόεδρο της Επιτροπής 2021 του Δήμου Αίγινας κ. Μανώλη Κοττάκη, την Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας κυρία Μαίρη Κουκούλη, την κυρία Μάρθα Χαρτοφύλακα, τον Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας κ. Αντώνη Ντελή, τον κ. Γιάννη Μαλτέζο και την κυρία Μαρία Κοντράρου από την Δημόσια Βιβλιοθήκη Αίγινας για την συνεργασία τους στην προετοιμασία της έκθεσης, καθώς και το Λιμενικό Ταμείο Αίγινας, το Αστυνομικό Τμήμα και το Λιμεναρχείο Αίγινας και την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αίγινας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο κινηματοθέατρο Άνεσις η Περιφέρεια Αττικής άνοιξε τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 με προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ιωάννης Καποδίστριας, μια πορεία δόξας, χρέους και θυσίας» της κυρίας Λίλας Παπαδημητρίου.

Την εκδήλωση προλόγισε η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής κυρία Μαίρη Βιδάλη και χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κυρία Βασιλική Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, ο δήμαρχος Αίγινας κ. Ιωάννης Ζορμπάς ο οποίος παρέδωσε στην κυρία Μαίρη Βιδάλη τιμητική πλακέτα του Δήμου Αίγινας προς τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεώργιο Πατούλη, η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας κυρία Μερόπη Υδραίου, ο πρόεδρος της Επιτροπής 2021 του Δήμου Αίγινας κ. Μανώλης Κοττάκης και η κυρία Λίλα Παπαδημητρίου, ενώ ακολούθησε η ομιλία του πρώην Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόση Πελεγρίνη.

Ευχαριστούμε θερμά τους κ.κ. Γιάννη και Γιώργο Χαρτοφύλακα για την παραχώρηση του κινηματοθέατρου Άνεσις και την κυρία Νέλλη Πετροπούλου για το φωτογραφικό υλικό.

Share