ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Οριζόντια Μείωση 50,50% του Τέλους Ύδρευσης

Σε πλήρη εφαρμογή η οριζόντια Μείωση 50,50% του Τέλους Ύδρευσης, για όλα τα τιμολόγια νερού για το έτος 2023.

Τα οφέλη που προκύπτουν από την έναρξη της λειτουργίας του υποθαλάσσιου αγωγού αποδίδονται καθολικά στους κατοίκους του νησιού μας.

Η δημοτική αρχή έθεσε ως αυστηρή προτεραιότητα την ολοκλήρωση του υποθαλάσσιου αγωγού και μάλιστα σε μια περίοδο όπου η υγειονομική και ενεργειακή κρίση έθεταν εμπόδια σε κάθε κατασκευαστικό έργο.

Έχοντας την πεποίθηση ότι το έργο αυτό θα αποφέρει για το νησί μας, αυτοτέλεια, επάρκεια και οικονομικό όφελος, κινητοποίησε όλες τις δυνάμεις της για να επιτευχθεί η ολοκλήρωσή του.

Η δημοτική αρχή πιστή στις δεσμεύσεις της για διαφάνεια και ανταποδοτικότητα εκπόνησε μελέτη σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Αίγινας που είχε ως αποτέλεσμα την εφαρμογή του νέου τιμολογίου νερού από τον Ιούλιο του 2022, με τα τέλη ύδρευσης να καθορίζονται μειωμένα κατά 50,50%.

Ταυτόχρονα με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης, στηρίζει έμπρακτα τις ευπαθείς ομάδες (πολύτεκνους, απόρους, ΑΜΕΑ) με την εφαρμογή εκπτωτικού τιμολογίου.

Επιπλέον, ειδικό τιμολόγιο εφαρμόζεται για τους επαγγελματίες αγρότες, τα καταστήματα εστίασης, τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Ένα ακόμα μεγάλο έργο έρχεται να αναβαθμίσει συνολικά το δίκτυο ύδρευσης της πόλης της Αίγινας.

Το έργο προϋπολογισμού 6,5 εκατομμυρίων ευρώ εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αίγινας και αναμένεται η ολοκλήρωση της αξιολόγησης από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Στο πλαίσιο υλοποίησης προβλέπεται η αντικατάσταση παλαιών και προβληματικών δικτύων ύδρευσης από αμιαντοσωλήνες, σιδηροσωλήνες και PVC, με αγωγούς πολυαιθυλενίου.

Η πρωτοβουλία αυτή, αποτελεί μία σημαντική και καθοριστική παρέμβαση αναβάθμισης του δικτύου, η οποία επιλύει πάγια προβλήματα που σχετίζονται με συνεχείς διακοπές νερού, αφανείς διαρροές, χαμηλή πίεση υδροδότησης, προσφέροντας συγχρόνως ποιοτικότερο νερό και επαρκέστερη ποσότητα στους καταναλωτές.

Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής παραμένει ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης για ολόκληρο το νησί. Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα του εγχειρήματος αλλά και νιώθοντας το καθολικό αίτημα της κοινωνίας για σύγχρονες και αξιόπιστες υπηρεσίες υδροδότησης, μια σειρά καινούργιων έργων έχει ενταχθεί σε υφιστάμενα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Share