Εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Αίγινα

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με κάθε επισημότητα και σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου Αίγινας πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Αίγινα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με το εωθινό από το 1ο σύστημα Ναυτοπροσκόπων και την έπαρση της Σημαίας στην προβλήτα Ν.Ο.Α . Ακολούθησε η δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας και η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας παρουσία του Δημάρχου Αίγινας κ. Δημητρίου Μούρτζη επικεφαλής μελών τού Δημοτικού Συμβουλίου , των Αρχών και των εκπροσώπων Φορέων , Συλλόγων και Οργανώσεων . Παρευρίσκοντο επίσης τα Σχολεία της Αίγινας με τη σημαία τους .

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε τρισάγιο από τούς ιερείς του νησιού στο Μνημείο των πεσόντων και η κατάθεση στεφάνων . Η τελετή έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Μπάντα του Συλλόγου ΜΟΥ.Σ.Α.

Ακολούθησε η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Δημοκρατίας την οποίαν παρακολούθησαν ο Δήμαρχος , Δημοτικού Σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Αρχών και οι κάτοικοι της Αίγινας οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί εκατέρωθεν της λεωφόρου Δημοκρατίας. Την παρέλαση συνόδευαν οι τυμπανιστές του 1ου συστήματος ναυτοπροσκόπων Αίγινας και η μπάντα του Συλλόγου ΜΟΥ.Σ.Α.

Ακολούθησε η παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων Γυναικών Αίγινας, Προόδου και αλληλεγγύης Αγίων και Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος .

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το απόγευμα με την λαμπαδηφορία από τούς προσκόπους του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων στην Λεωφόρο Δημοκρατίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ  ΥΛΙΚΟ   από τις εκδηλώσεις μπορείτε να δείτε Ε Δ Ω 

Share

About admin

Ο επίσημος ιστοχώρος του Δήμου Αίγινας