ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Consumeless2Makemore: Πώς η προστασία του περιβάλλοντος μετατρέπεται σε κέρδη
Ενημερωτική εκδήλωση σε συνδυασμό με workshop στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου INTERREG MED ConsumelessMED έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 στην Αίγινα με ώρα έναρξης στις 16:30 στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας.
Το έργο ConsumelessMed υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος INTERREG MED και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής δράσης, που στόχο έχει τον συντονισμό συγκεκριμένων δράσεων για αειφόρο τουρισμό με ωφελούμενους επιχειρήσεις/επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου. Βασικοί πυλώνες είναι οι: διάθεση των αποβλήτων, μείωση της χρήσης ύδατος και ενέργειας και προώθηση των τοπικών προϊόντων.
Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί τοπικοί φορείς και επιχειρηματίες του τουρισμού με τη συνεργασία του Δήμου Αίγινας, του οποίου η συμβολή είναι καθοριστική στην κατεύθυνση της καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης και κουλτούρας αειφορίας στους τοπικούς παράγοντες.
Προς την κατεύθυνση αυτή, στην εκδήλωση προβλέπεται μία συνοπτική παρουσίαση του έργου Consumeless με παράλληλη έκθεση της πρακτικής εφαρμογής του στην πιλοτική περιοχή του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Τη διεύρυνση γνώσεων και απόκτησης του know-how για το πώς η προστασία του περιβάλλοντος μπορεί να μετατραπεί σε κέρδη θα επιχειρήσει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Άννα Ζαρκάδα με τη διενέργεια workshop.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ