Ευχαριστήριο Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 04 Μαρτίου 2023 έλαβε χώρα η κοινή δράση του Δήμου Αίγινας (μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Αίγινας) με το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» για τη συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια έτυχε ικανοποιητικής συμμετοχής. Βασικός στόχος, πέρα από τον προφανή, ήταν να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι για την ύπαρξη της συγκεκριμένης κοινωνικής δομής του νησιού μας η οποία φέτος συμπληρώνει αισίως τα τρία χρόνια συνεχούς λειτουργίας.

Ιδιαιτέρως ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί ο αριθμός των εγγεγραμμένων/ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου που για το 2023 ξεπερνούν τους τετρακόσιους. Γεγονός που φανερώνει τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στην τοπική κοινωνία σε ό,τι αφορά τη φαρμακευτική κάλυψη.

Αυτός είναι και ο λόγος που μαζί με τις εργαζόμενες σε αυτό κυρίες Δέσποινα Καλφοπούλου και Αθανασία Χαρτοφύλακα (τις οποίες ευχαριστώ για τη συνεργασία) αποφασίσαμε να οργανώσουμε κι άλλες δράσεις στο προσεχές μέλλον.

Ευχαριστούμε όσους πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, τα Συστεγασμένα Φαρμακεία Αίγινας και τα Φαρμακεία Γεωργίου Σκαλτσιώτη για τη χορηγία φαρμάκων, καθώς και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης Aegina Portal για την κάλυψη της δράσης και Aegina Light, Aegina Press και τα εΝ οΙΚΟ για τη δημοσίευσή της.

Κλείνοντας, θα ήθελα να υπενθυμίσω πως όποιος έχει φάρμακα τα οποία δεν χρησιμοποιεί πλέον (και φυσικά δεν έχουν λήξει) μπορεί να τα παραδίδει στο Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αίγινας (οδός Χρήστου Λαδά αρ. 1 / δίπλα στο παλαιό Δημαρχείο), από Δευτέρα έως και Παρασκευή κι ώρες 09:00 – 14:30.
Γιατί ό,τι δεν χρησιμεύει πια σε εμάς, είναι απαραίτητο για κάποιον άλλον!
Με εκτίμηση,

Μαίρη Κουκούλη
Αντιδήμαρχος Αίγινας

Share