ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 βρέθηκαν στην Αίγινα οι Πρέσβειρες Τουρισμού της Κύπρου στην Κίνα κυρίες Μαριάννα και Σοφία Ερωτοκρίτου, καθώς και συνεργείο ανταποκριτών στην Ελλάδα του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού της Κίνας CCTV, σε μια προσπάθεια προβολής του νησιού εκτός Ελλάδος. Οι δίδυμες αδελφές Ερωτοκρίτου προωθούν τουριστικά Ελλάδα και Κύπρο στην Κίνα μέσω της ιστοσελίδας τους www.greektwins.gr, αλλά και συμμετοχών τους σε τηλεοπτικά προγράμματα.

Την αποστολή υποδέχθηκαν στο λιμάνι της Αίγινας, εκ μέρους της διοίκησης, ο κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης, αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (Δ.Λ.Τ.) Αίγινας και η κ. Μαίρη Κουκούλη, πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας (Κ.Ε.Δ.Α.) και της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής (Ε.Τ.Α.Π.) Δήμου Αίγινας. Μαζί τους, ο κ. Αντώνης Πολυδώρου, ιατρός, μέλος των επιτροπών Υγείας και Ε.Τ.Α.Π. Δήμου Αίγινας και εμπνευστής της συγκεκριμένης δράσης Στόχος η δημοσιογραφική κάλυψη όσο το δυνατόν περισσοτέρων περιοχών του νησιού και σκοπός η προσέλκυση Κινέζων για πολυήμερες διακοπές. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν:

  • Συνάντηση στο παλαιό Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Ιωάννη Ζορμπά
  • Επίσκεψη στη Μητρόπολη Αίγινας και σύντομη αναφορά στην ιστορία του ναού και στον Καποδίστρια από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Εμμανουήλ Γιαννούλη
  • Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αίγινας «Ο Άγιος Διονύσιος» και σύντομος χαιρετισμός, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, από τον κ. Νεκτάριο Λαβούτα
  • Παρουσίαση ιστορικών κτιρίων του νησιού, όπως το Εϋνάρδειο, το Κυβερνείο και ο Πύργος Μάρκελλου
  • Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου – Αγίας Τριάδος και σύντομος χαιρετισμός από την Καθηγουμένη Τιμοθέη
  • Επίσκεψη στον Ναό της Αφαίας
  • Επίσκεψη στην πλαζ Αγίας Μαρίνας και παρουσίαση της Γαλάζιας Σημαίας
  • Επίσκεψη σε Μαραθώνα, Πέρδικα και Σουβάλα.

Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Ιωάννης Ζορμπάς, απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε πως ο κινεζικός λαός υπήρξε και συνεχίζει να είναι ευπρόσδεκτος στο νησί, καθώς υπάρχει από το 2011 αδελφοποίηση με την πόλη Lishui της Κίνας, ενημέρωσε για το πώς αντιμετώπισε η Αίγινα τον κορωνοϊό, τόνισε την ιστορία, την παράδοση και το φυσικό κάλλος του νησιού, ενώ αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του πολύτιμου ΠΟΠ φιστικιού Αιγίνης.

Τόσο οι αδελφές Ερωτοκρίτου όσο και οι Κινέζοι ανταποκριτές έδειξαν ενθουσιασμένοι με τον οδικό γύρο του νησιού, δεν σταμάτησαν να τραβούν φωτογραφίες και πλάνα, να χαίρονται τον ήλιο και τις ομορφιές της Αίγινας.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με γεύμα προς τιμήν τους.

Η αποστολή ευχαρίστησε για την άψογη φιλοξενία, ενώ υποσχέθηκε να επανέλθει στην Αίγινα τον προσεχή Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια της 12ης Γιορτής Φιστικιού.

Share