Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 9ο Φεστιβάλ Φιστικιού της Αίγινας

ΚΕΔΑ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για 9η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε από το Δήμο Αίγινας, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΑ) και την Περιφέρεια Νήσων Αργοσαρωνικού το Φεστιβάλ Φιστικιού από 14 – 17 Σεπτεμβρίου.

Το 9ο Φεστιβάλ Φιστικιού άφησε το δικό του στίγμα στην ιστορία του θεσμού, για τη μεγάλη προσέλευση επισκεπτών, τον μεγάλο αριθμό εκθετών και παραγωγών, τις πολλές και ποικίλες προ – φεστιβαλικές εκδηλώσεις, τις ξεναγήσεις, τη σωστή και έγκαιρη ενημέρωση, τις μεγάλες μουσικές εκδηλώσεις στην κεντρική σκηνή της παραλίας, την εμπορική έκθεση κατά μήκος της παραλίας της πόλης, τις εκθέσεις και εκδηλώσεις στους χώρους του Λαογραφικού Μουσείου.

Για την επιτυχία του Φεστιβάλ εργάστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ συνεπικουρούμενα από τους εθελοντές και τους υπαλλήλους του Δήμου Αίγινας.

Ένα μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας της διοργάνωσης οφείλεται στα ηλεκτρονικά μέσα του νησιού και τον τύπο που με τις καταχωρήσεις και δημοσιεύσεις τους συνέβαλαν στην έγκαιρη και σωστή ενημέρωση των επισκεπτών.

Τέλος οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη θερμή στήριξη του θεσμού από τους απλούς Αιγινήτες, τους δημότες του νησιού τους επώνυμους και ανώνυμους φίλους και επισκέπτες που από τα πρώτα χρόνια στηρίζουν το θεσμό του Φεστιβάλ και έχουν συμβάλει στην εδραίωση και βελτίωση του.

Το Φεστιβάλ Φιστικιού οδεύει αισίως προς τον 10ο χρόνο του. Η επόμενη διοργάνωση που θα έχει επετειακό χαρακτήρα απαιτεί τη στήριξη και τη συμμετοχή όλων. Ανοίγουμε από σήμερα ένα δημιουργικό διάλογο για να μπορέσουμε έγκαιρα να προγραμματίσουμε και να οργανώσουμε το επόμενο Φεστιβάλ. Ξεκινάμε από σήμερα την προετοιμασία της επόμενης γιορτής Φιστικιού στην οποία θέλουμε όλους τους δημότες του νησιού, τους φίλους και επισκέπτες αρωγούς και συνοδοιπόρους. Το Φεστιβάλ Φιστικιού μας χρειάζεται όλους.

Μετά τιμής

Η Πρόεδρος του 9ου Φεστιβάλ Φιστικιού.

Αικατερίνη Στάθη – Σαλπέα.

Share

About admin

Ο επίσημος ιστοχώρος του Δήμου Αίγινας