ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΑΒ ΚΑΙ 2η ΥΠΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

Με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νίκο Παπαευσταθίου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς την Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας κ. Σωκράτη Δούκα.

Τα θέματα που τέθηκαν είναι η ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στην Αίγινα και η συνδρομή μοτοσικλετιστή διασώστη σε καθημερινή βάση τους θερινούς μήνες.

Ο κ. Παπαεσταυθίου δήλωσε ότι θα εξετάσει τα αιτήματα, κατανοώντας την αναγκαιότητά τους.

Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 ο Δήμαρχος Αίγινας μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Αίγινας, κ. Στέλιο Θεριανό, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Χρήστο Ροϊλό, όπου κι ο ίδιος δήλωσε, ότι συντάσσεται με την πρόταση ίδρυσης Τομέα ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, επικροτεί την πρόταση αυτή και δηλώνει την συνδρομή της Διοίκησης της 2ης ΥΠΕ.

Επίσης υποβλήθηκε αίτημα για την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αίγινας στις ειδικότητες Ακτινολόγου, Μικροβιολόγου, Γενικών Ιατρών, αγροτικού Ιατρού και νοσηλευτών.

Ο κ Ροϊλός ανέφερε ότι θα ανταποκριθεί με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν και πληροφόρησε ότι με την νέα νομοθετική διάταξη του Υπουργού Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη, δίνεται η δυνατότητα σε Ιατρούς και νοσηλευτές με αίτημά τους, να μετακινηθούν σε άλλες υγειονομικές δομές από αυτές που υπηρετούν, για να καλύψουν ανάγκες.

Η δυνατότητα μετακίνησης των ενδιαφερομένων αφορά το χρονικό διάστημα από 1/6 έως 30/9 με την χορήγηση μηνιαίων αποζημιώσεων.

Συνεπώς, δίνεται η δυνατότητα σε γιατρούς και νοσηλευτές που υπηρετούν στο ΕΣΥ, να μετακινηθούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, εφόσον το επιθυμούν.

Τα παραπάνω αιτήματα έχουν προταθεί κι από τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας κ. Γιώργο Σκαλτσιώτη και τα μέλη της με εισηγήσεις που έχουν κατατεθεί από την εν λόγω Επιτροπή.

Share