ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΚΥΚΛΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

Το Δίκτυο CIVINET Greece-Cyprus, σε συνεργασία με τον Δήμο Αίγινας και τοπικούς φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής, και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, διοργανώνει τριήμερο δράσεων αφιερωμένο στον κυκλικό τουρισμό, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου INCIRCLE του Interreg MED.

Το τριήμερο θα πραγματοποιηθεί στην Αίγινα 13 – 15 Μαΐου 2022, με αφορμή την εβδομάδα εθελοντισμού για τα Μονοπάτια Πολιτισμού του νησιού που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Αίγινας και την Trace Your Eco.

Σκοπός των δράσεων του τριημέρου είναι η ανάδειξη του βιώσιμου τουρισμού και ειδικότερα η βιωματική γνωριμία του κοινού με τις αρχές και τις πρακτικές του περιπατητικού, του ποδηλατικού και του εν γένει «κυκλικού τουρισμού», δηλαδή του τουρισμού που βασίζεται στις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Γι’ αυτό και στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων περιήγηση στα μονοπάτια του νησιού, βόλτα με ποδήλατο στην παραλιακή οδό Αίγινας – Πέρδικας, μετάβαση με καΐκι και μπάνιο στο νησάκι της Μονής.

Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 κι ώρες 18:30 – 21:30, στην αυλή του Ιστορικού & Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Αίγινας θα λάβει χώρα συζήτηση με εξειδικευμένους επιστήμονες και τοπικούς φορείς του Αργοσαρωνικού σχετικά με τη Στρατηγική Κυκλικού Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής.

Το έργο τους θα παρουσιάσουν οι: Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας, Trace Your Eco, Δίκτυο Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής, Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού & Ανάπτυξης, η άτυπη σύμπραξη για την προώθηση του αειφόρου τουρισμού σε Πόρο, Τροιζηνία και Μέθανα «Ec(h)o,» και ο πολιτιστικός – εκπαιδευτικός φορέας για την αειφόρο ανάπτυξη Πόρου, Τροιζηνίας και Μεθάνων «Καθετή».
Η κυκλική οικονομία, σε κάθε της έκφανση, αποτελεί το στοίχημα της τρέχουσας εποχής. Την Παρασκευή θα παρουσιασθούν παραδείγματα αποτελεσματικών πρακτικών και προοπτικές ανάπτυξης μίας πιο βιώσιμης καθημερινότητας.

Share