Καθαρισμός οικοπέδων ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Αγαπητοί μας συμπολίτες,

Βρισκόμαστε ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, γι’ αυτό το λόγο σας γνωρίζουμε τα προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών, σύμφωνα με υπ’ αριθμόν 20/2022 Πυροσβεστική Διάταξη, η οποία εγκρίθηκε από την υπ’ αριθ. οικ. 17647/Φ. 700.20/18.03.2022 Υπουργική Απόφαση του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (ΦΕΚ 1301/τ. Β’/18.03.2022).

Στην ανωτέρω απόφαση αναφέρονται τα κάτωθι:

1) Οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών, υποχρεούνται να προβούν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους έως 30.04.2022.

2)Σε περίπτωση μη τήρησης των υποχρεώσεων, οι υπόχρεοι καλούνται από τον οικείο δήμο, εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών να προβούν στις εργασίες καθαρισμού των χώρων.

3)Μετά την παρέλευση άπρακτης της ως άνω προθεσμίας, ο Δήμος, προβαίνει σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό, ενώ ορίζεται και τι γίνεται για περιπτώσεις περιφραγμένων ή επαρκώς περιτοιχισμένων χώρων.

4)Οι Δήμοι υποχρεούνται να διενεργούν τακτικούς ή έκτακτους ελέγχους, ύστερα από καταγγελία ή και αυτεπαγγέλτως, για διαπίστωση εκπλήρωσης ή μη των υποχρεώσεων των υπόχρεων.

5)Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων στην εκπλήρωση της υποχρέωσης καθαρισμού, καθώς και σε περίπτωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τον δήμο επιβάλλεται στους υπόχρεους το πρόστιμο των πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του οικείου δήμου.

Όσοι πολίτες επιθυμούν μπορούν να ενημερωθούν σχετικά καλώντας στον αριθμό 15516.

Share