Δελτίο τύπου από ΚΕΔΑ για τη  συνάντηση  με το ΔΣ  Συλλόγου Φίλων Ιστορικού & Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Αίγινας.

ΚΕΔΑ – ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ
                                                            Αίγινα, 08 Ιουλίου 2018

Π. Αιγινήτου 4 Αίγινα 18010
e-mail: keda@aeginadimos.gr
22970 22067 22970 22035

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα 08 Ιουλίου 2018 κι ώρα 11.30 π.μ., κατόπιν πρόσκλησης της προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας κ. Κατερίνας Σαλπέα-Στάθη, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων «Γεωργία Κουλικούρδη» του Ιστορικού & Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Αίγινας συνάντηση μεταξύ των Διοικητικών Συμβουλίων αφενός της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας κι αφετέρου του Συλλόγου Φίλων Ιστορικού & Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Αίγινας.

Σε κλίμα φιλικό και με πνεύμα αλληλοεκτίμησης και αλληλοσεβασμού συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του Μουσείου, αναζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν τρόποι ώστε η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων να γίνει στενότερη, ενώ παράλληλα δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις για τυχόν παρεξηγήσεις που είχαν δημιουργηθεί κατά το παρελθόν. Αποφασίστηκε κοινή γραμμή δράσης σε θέματα υποδομών, καθώς και καλύτερης οργάνωσης της λειτουργίας του Μουσείου, σε πείσμα των οικονομικών αντιξοοτήτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αίγινας. Συμφωνήθηκε, επίσης, και η δημιουργία -το ταχύτερο δυνατόν- πωλητηρίου, ώστε να υπάρξει μία ακόμη πηγή εσόδων για το Μουσείο.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αίγινας πιστεύει πως η αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων θα αποφέρει πολλά οφέλη για το Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Δήμου Αίγινας, τον τόσο σημαντικό αυτόν πολιτιστικό χώρο του νησιού μας.

Share

About admin

Ο επίσημος ιστοχώρος του Δήμου Αίγινας