Ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

aegina_28 oct

Οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική μας επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή Δημοτών και επισκεπτών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου της Αίγινας  στίς 28 Οκτωβρίου οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με  καμπανοκρουσία από τούς ενοριακούς ναούς , εωθινό από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων  και έπαρση της σημαίας . Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε  η επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας παρουσία  του Δημάρχου κ. Δημήτρη Μούρτζη και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου όπως επίσης των  Αρχών και έγινε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας ,

Η  επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο , τούς εκπροσώπους των Στρατιωτικών ,Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών  ,και η επιμνημόσυνη δέηση έλαβαν χώρα στο Μνημείο των Πεσόντων. Στεφάνια επίσης κατέθεσαν οι εκπρόσωποι κομμάτων , φορέων , συλλόγων και σχολείων .
Ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση  στην παραλιακή οδό της Αίγινας ( Λεωφ. Δημοκρατίας ) ενώπιον των επισήμων και ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τούς Συλλόγους του νησιού . Στις εκδηλώσεις έλαβαν μέρος  ο Μουσικός Σύλλογος Αίγινας (ΜΟΥ.Σ.Α) και το τμήμα  κρουστών του 1ου  Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αίγινας . Οι εκδηλώσεις της ημέρας έκλεισαν με την υποστολή της σημαίας από κλιμάκιο του Λιμεναρχείου Αίγινας και Ναυτοπροσκόπους του 1ου Σ/τος  , οι οποίοι πραγματοποίησαν επίσης λαμπαδηφορία στην παραλιακή οδό . Στις Δημοτικές Κοινότητες πραγματοποιήθηκαν επίσης εορταστικές εκδηλώσεις.

Share

About admin

Ο επίσημος ιστοχώρος του Δήμου Αίγινας