ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Εορταστικές Εκδηλώσεις Ιωάννη Καποδίστρια

Στον Μητροπολιτικό Ναό Αίγινας τελέσθηκε χθες Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 από τον π. Αμφιλόχιο Γελαδάκη, η δοξολογία για τον εορτασμό της 195ης επετείου από την άφιξη και την ορκωμοσία του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια στις 26 Ιανουαρίου 1828 στην Αίγινα.

Αντιπροσωπείες σχολείων της Αίγινας, μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τίμησαν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο ιστορικός και συγγραφέας κ. Παναγιώτης Πασπαλιάρης.
Μετά το πέρας της Δοξολογίας, κλήρος και εκπρόσωποι του Δήμου Αίγινας και των Αρχών του τόπου μετέβησαν στο μνημείο του Ιωάννη Καποδίστρια στην Παναγίτσα, όπου πραγματοποιήθηκε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Πτερούδης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Μαρίνος, ο Πρόεδρος και ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κ.κ. Παναγιώτης Κασιμάκης και Νίκος Αλεξίου, ο Λιμενάρχης Αίγινας κ. Αργύρης Φραγκούλης, ο Διοικητής της ναυτικής βάσης του Τούρλου κ. Κυριάκος Κλώνος και ο κ. Γιώργος Τσατήρης εκ μέρους του Δικτύου Πόλεων Ιωάννης Καποδίστριας.

Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών η μπάντα του μουσικού Συλλόγου ΜΟΥΣΑ δεν κατέστη δυνατόν να συμμετέχει στις εκδηλώσεις.

Share

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2023 (ΑΔΑΜ: 23PROC012034379)

Ο Δήμος Αίγινας προτίθεται να προβεί σε: Ανάθεση της υπηρεσίας ασφάλισης των οχημάτων του Δήμου Αίγινας για το έτος 2023.

Προϋπολογισμού για την υπηρεσία: 8.758,00 € (απαλλασσομένου ΦΠΑ)

Οι τεχνικές προδιαγραφές της ανωτέρω προμήθειας περιγράφονται αναλυτικά στο:
Υπ ΄αριθ. Πρωτ. 972/24-01-2023 (ΑΔΑΜ:23REQ012022506) πρωτογενές αίτημα – Τεχνική Έκθεση καθώς και την υπ.αρ.πρωτ. 856/23-01-2023 τεχνική περιγραφή που έχει συνταχθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου μας

Σχετικά έγγραφα:

  1. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
  2. ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΑΙΤΗΜΑ (ΑΔΑΜ: 23REQ012022506)
  3. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
  4. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙ ΜΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ
  5. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ
Share

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΑΝΘΟΔΕΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ

Ο Δήμος Αίγινας προτίθεται να προβεί, σύμφωνα με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης και για την εκτέλεση του καθιερωμένου ετήσιου μνημοσύνου των Ευεργετών του Δήμου Αίγινας τη Δευτέρα 30/01/2023 στην προμήθεια 2 ανθοδεσμών προϋπολογισμού 50,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Παρακαλούμε για την υποβολή των προσφορών σας στο Γραφείο Κληροδοτημάτων του Δήμου Αίγινας στον α’ όροφο στη δ/νση Οινώνης 3, μέχρι και την Παρασκευή 27/01/2023.

Η δαπάνη για την προμήθεια των ανωτέρω ειδών θα καλυφθεί από την υπάρχουσα στον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2023 του Κληροδοτήματος Ταρσίτσας Θωμαϊδου πίστωση στο ΚΕΦ. Α – ‘Αρθρο 2 (έξοδα μνημόσυνου)

Ο Δήμαρχος

ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΖΟΡΜΠΑΣ

Share

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ

Ο Δήμος Αίγινας προτίθεται να προβεί, σύμφωνα με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης και για την εκτέλεση του καθιερωμένου ετήσιου μνημόσυνου των Ευεργετών του Δήμου Αίγινας τη Δευτέρα 30/01/2023 στην προμήθεια των παρακάτω αναφερόμενων ειδών, προϋπολογισμού 300,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

• 1 δίσκο μνημόσυνου
• 3,5 κιλά γλυκά διπλωτά
• 3 αναψυκτικά 1,5 λίτρου διάφορα
• 2 κονιάκ ΜΕΤΑΞΑ των700ml
• 1 κιλό διάφορους ξηρούς καρπούς

Παρακαλούμε για την υποβολή των προσφορών σας στο Γραφείο Κληροδοτημάτων του Δήμου Αίγινας στον α’ όροφο στη δ/νση Οινώνης 3, μέχρι και την Παρασκευή 27/1/2023.
Η δαπάνη για την προμήθεια των ανωτέρω ειδών θα καλυφθεί από την υπάρχουσα στον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2023 του Κληροδοτήματος Ταρσίτσας Θωμαϊδου πίστωση στο ΚΕΦ. Α – ‘Αρθρο 2 (έξοδα μνημόσυνου)

Ο Δήμαρχος

ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΖΟΡΜΠΑΣ

Share

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Οριζόντια Μείωση 50,50% του Τέλους Ύδρευσης

Σε πλήρη εφαρμογή η οριζόντια Μείωση 50,50% του Τέλους Ύδρευσης, για όλα τα τιμολόγια νερού για το έτος 2023.

Τα οφέλη που προκύπτουν από την έναρξη της λειτουργίας του υποθαλάσσιου αγωγού αποδίδονται καθολικά στους κατοίκους του νησιού μας.

Η δημοτική αρχή έθεσε ως αυστηρή προτεραιότητα την ολοκλήρωση του υποθαλάσσιου αγωγού και μάλιστα σε μια περίοδο όπου η υγειονομική και ενεργειακή κρίση έθεταν εμπόδια σε κάθε κατασκευαστικό έργο.

Έχοντας την πεποίθηση ότι το έργο αυτό θα αποφέρει για το νησί μας, αυτοτέλεια, επάρκεια και οικονομικό όφελος, κινητοποίησε όλες τις δυνάμεις της για να επιτευχθεί η ολοκλήρωσή του.

Η δημοτική αρχή πιστή στις δεσμεύσεις της για διαφάνεια και ανταποδοτικότητα εκπόνησε μελέτη σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Αίγινας που είχε ως αποτέλεσμα την εφαρμογή του νέου τιμολογίου νερού από τον Ιούλιο του 2022, με τα τέλη ύδρευσης να καθορίζονται μειωμένα κατά 50,50%.

Ταυτόχρονα με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης, στηρίζει έμπρακτα τις ευπαθείς ομάδες (πολύτεκνους, απόρους, ΑΜΕΑ) με την εφαρμογή εκπτωτικού τιμολογίου.

Επιπλέον, ειδικό τιμολόγιο εφαρμόζεται για τους επαγγελματίες αγρότες, τα καταστήματα εστίασης, τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Ένα ακόμα μεγάλο έργο έρχεται να αναβαθμίσει συνολικά το δίκτυο ύδρευσης της πόλης της Αίγινας.

Το έργο προϋπολογισμού 6,5 εκατομμυρίων ευρώ εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αίγινας και αναμένεται η ολοκλήρωση της αξιολόγησης από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Στο πλαίσιο υλοποίησης προβλέπεται η αντικατάσταση παλαιών και προβληματικών δικτύων ύδρευσης από αμιαντοσωλήνες, σιδηροσωλήνες και PVC, με αγωγούς πολυαιθυλενίου.

Η πρωτοβουλία αυτή, αποτελεί μία σημαντική και καθοριστική παρέμβαση αναβάθμισης του δικτύου, η οποία επιλύει πάγια προβλήματα που σχετίζονται με συνεχείς διακοπές νερού, αφανείς διαρροές, χαμηλή πίεση υδροδότησης, προσφέροντας συγχρόνως ποιοτικότερο νερό και επαρκέστερη ποσότητα στους καταναλωτές.

Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής παραμένει ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης για ολόκληρο το νησί. Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα του εγχειρήματος αλλά και νιώθοντας το καθολικό αίτημα της κοινωνίας για σύγχρονες και αξιόπιστες υπηρεσίες υδροδότησης, μια σειρά καινούργιων έργων έχει ενταχθεί σε υφιστάμενα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Share

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η διαβούλευση του νέου Προγράμματος LEADER 2023-2027

Με μεγάλη προσέλευση κοινού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 η ενημερωτική εκδήλωση διαβούλευσης στο πλαίσιο σχεδιασμού του νέου προγράμματος LEADER 2023-2027 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Αίγινας, του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής και της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείου Αίγινας.

Την εκδήλωση, η οποία ήταν ανοιχτή στο ευρύ κοινό, χαιρέτησε και συντόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος του Δικτύου και Δήμαρχος Αίγινας, κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο οποίος έκανε μια ιστορική αναδρομή στην ίδρυση του Δικτύου. Κατόπιν ο κ. Μάνος Καλλίγερος, εκ μέρους του Δικτύου και στέλεχος αυτού, παρουσίασε την πορεία υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER της προηγούμενης περιόδου 2014-2020 και ολοκλήρωσε με τον απολογισμό και την αποτύπωση της παρούσας κατάστασης. Στην συνέχεια η κα Χριστίνα Καλαθά, συντονίστρια του Τ.Π. CLLD/LEADER παρουσίασε τον τρόπο σχεδιασμού του νέου προγράμματος LEADER 2023-2027 στις Νήσους Αττικής, καθώς και τις δυνατότητες εκ μέρους φορέων, Συλλόγων και ιδιωτών επιχειρηματιών υποβολής του δικού τους επενδυτικού σχεδίου και επιπρόσθετα τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί ανάπτυξη με Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων.

Η εκδήλωση διαβούλευσης ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και τοποθετήσεις εκ μέρους των παρισταμένων, καθώς και με συζήτηση σχετικά με την υλοποίηση συγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων.

Στην διαβούλευση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μαίρη Κουκούλη, Δημήτρης Καραγιάννης, Αντώνης Μούρτζης, Γιώργος Σκαλτσιώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και της ΚΕΔΑ κ. Νίκος Πτερούδης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός, επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, Συλλόγων, ξενοδοχειακών ενώσεων και καταλυμάτων και ιδιώτες επιχειρηματίες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν σχετικό υλικό στον σύνδεσμο https://www.atticalag.gr/diavoyleysi-gia-to-neo-topiko-programma-leader-2023-2027/. Επίσης μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Δίκτυο Νήσων Δήμων Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής, ώστε να ενημερωθούν σχετικά με την κατάθεση πρότασης προς χρηματοδότηση.

Share

Πρόσκληση επανάληψης ματαιωθείσας συνεδρίασης της Διαχειριστικής Επιτροπής των Κληροδοτημάτων

Μετά την ματαίωση της τακτικής συνεδρίασης της Διαχειριστικής Επιτροπής Κληροδοτημάτων της 24ης Ιανουαρίου 2023, επειδή δεν υπήρξε απαρτία, καλείστε να προσέλθετε σε νέα, κατεπείγουσα συνεδρίαση της Διαχειριστικής Επιτροπής Κληροδοτημάτων η οποία θα διεξαχθεί διά ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη (μεικτή συνεδρίαση) την 25η του μηνός Ιανουαρίου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα έναρξης 18:00΄, με τα ίδια θέματα της ημερήσιας διάταξης που περιέχονται στον πίνακα θεμάτων της προηγούμενης πρόσκλησης (αρ. πρωτ. 01/20-01-2023), που είναι τα εξής:

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΤΑΡΣΙΤΣΑΣ ΘΩΜΑΪΔΟΥ
1. « Έγκριση προϋπολογισμού Κληροδοτήματος οικονομικού έτους 2023».
2. «Έγκριση : α) πίστωσης δαπάνης ποσού €300,00 για την προμήθεια δίσκου μνημοσύνου, γλυκισμάτων, αναψυκτικών και λοιπών και β) πίστωσης δαπάνης ποσού €50,00 για την προμήθεια λουλουδιών για το στολισμό της εκκλησίας για την τέλεση ετήσιου μνημοσύνου των Ευεργετών του Δήμου».

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΙΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΣΑ
1. «Έγκριση προϋπολογισμού Κληροδοτήματος οικονομικού έτους 2023».

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ Π. & Α. ΚΑΠΠΟΥ
1. «Έγκριση προϋπολογισμού Κληροδοτήματος οικονομικού έτους 2023».

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΙΩΑΝΝΗ ΓΚΙΚΑ
1. «Έγκριση προϋπολογισμού Κληροδοτήματος οικονομικού έτους 2023».

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΚΙΚΑ
1. «Έγκριση προϋπολογισμού Κληροδοτήματος οικονομικού έτους 2023» .
2.«Έγκριση πίστωσης δαπάνης ποσού 443,83 ευρώ για την πληρωμή κοινοχρήστων περιόδου Ιουνίου 2022 – Νοεμβρίου 2022 για το διαμέρισμα α΄ ορόφου που είναι κενό στην οδό Ζωοδόχου Πηγής 37 στην Αθήνα ».

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ
1. «Έγκριση προϋπολογισμού Κληροδοτήματος οικονομικού έτους 2023».
στην οδό Σόλωνος 40 στην Αθήνα ».

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΣΠΥΡΟΥ ΑΛΥΦΑΝΤΗ (ΡΑΚΕΙΟ)
1. «Έγκριση προϋπολογισμού Κληροδοτήματος οικονομικού έτους 2023».
2.«Έγκριση πίστωσης δαπάνης για την αντικατάσταση των κουφωμάτων με προμήθεια και τοποθέτηση σε διαμέρισμα του κληροδοτήματος που βρίσκεται επί της οδού Ιακωβάτων 44-46 στην Αθήνα, έλεγχος προσφορών και ανάθεση ».

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ ΛΑΔΑ
1. «Έγκριση προϋπολογισμού Κληροδοτήματος οικονομικού έτους 2023».
2.«Έγκριση πίστωσης δαπάνης ποσού 228,00 ευρώ για την πληρωμή κοινοχρήστων περιόδου Ιουλίου 2022– Οκτωβρίου 2022 για το διαμέρισμα α΄ ορόφου που είναι κενό στην οδό Σόλωνος 40 στην Αθήνα ».

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΝΤΡΕ
1. « Έγκριση προϋπολογισμού Κληροδοτήματος οικονομικού έτους 2023».

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΟΥΡΤΖΗ
1. «Έγκριση προϋπολογισμού Κληροδοτήματος οικονομικού έτους 2023».

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΒΙΡΓΙΝΙΑΣ ΓΚΙΚΑ
1.«Έγκριση προϋπολογισμού Κληροδοτήματος οικονομικού έτους 2023».
2.«Έγκριση πίστωσης δαπάνης : α) ποσού 485,47 ευρώ για την πληρωμή κοινοχρήστων περιόδου Μαΐου 2021 – Οκτωβρίου 2022 για το διαμέρισμα Α1, α’ ορόφου που είναι κενό και βρίσκεται στην οδό Δελβίνου 22-24 στην Αθήνα,
β) ποσού 68,20 ευρώ για την πληρωμή κοινοχρήστων ιδιοκτητών περιόδου Μαΐου 2021 – Σεπτεμβρίου 2022 για το διαμέρισμα Α2, α’ ορόφου που βρίσκεται στην οδό Δελβίνου 22-24 στην Αθήνα, γ) ποσού 510,00 ευρώ για την πληρωμή κοινοχρήστων περιόδου Φεβρουαρίου 2020 – Αυγούστου 2020 για το διαμέρισμα Α3, α’ ορόφου που είναι κενό και βρίσκεται στην οδό Δελβίνου 22-24 στην Αθήνα , δ) ποσού 718,19 ευρώ για την πληρωμή κοινοχρήστων περιόδου Μαΐου 2021 – Οκτωβρίου 2022 για το διαμέρισμα Α4, α’ ορόφου που είναι κενό και βρίσκεται στην οδό Δελβίνου 22-24 στην Αθήνα».

Ο Δήμαρχος Ως Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής

ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΖΟΡΜΠΑΣ

Share

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 195ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΚΑΙ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗ Α. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

Πέμπτη 26η Ιανουαρίου 2023

Ιερός Ναός Μητροπόλεως Αίγινας
07.30 Όρθρος και Θεία Λειτουργία

Παλαιό Δημοτικό Κατάστημα Αίγινας (Χρήστου Λαδά 1)
09.00 Συγκέντρωση των εκπροσώπων των Δημοτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών και ομαδική μετάβασή τους στον Μητροπολιτικό Ναό.

Ιερός Ναός Μητροπόλεως Αίγινας
09:30 Δοξολογία για την επέτειο της άφιξης και της ορκωμοσίας του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια στον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας (26/1/1828), όπου επίσης θα παραστούν οι αντιπροσωπείες των Σχολείων με τις σημαίες τους.
09:45 Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον ιστορικό, συγγραφέα κ. Παναγιώτη Πασπαλιάρη
10.15 Μετάβαση των εκπροσώπων των Δημοτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, των Φορέων, Συλλόγων και Σχολείων της Αίγινας μέσω των οδών Αφαίας, Χρήστου Λαδά και της Λεωφόρου Δημοκρατίας, στο Μνημείο Ιωάννη Καποδίστρια.

Μνημείο Ιωάννη Καποδίστρια (Παναγίτσα)
10.30 Επιμνημόσυνη Δέηση
Κατάθεση στεφάνων

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Θεόδωρος Λορέντζος, Εκπαιδευτικός
Στις εκδηλώσεις συμμετέχει η μπάντα του Μουσικού Συλλόγου ΜΟΥ.Σ.Α

Κυριακή 29η Ιανουαρίου 2023

Ιερός Ναός Παναγίτσας, παραλία Αίγινας
11.30 12ος Αγώνας Δρόμου «Ιωάννης Καποδίστριας»
• 10000μ
• 5000μ Κυριάκος Γκαρής
• Παιδικοί αγώνες
Διοργάνωση: Ο.Α.Κ. Αίγινας

Share

Πρόσκληση Ετήσιου Μνημόσυνου Ευεργετών Δήμου

Σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 09:30 π.μ. στο Μητροπολιτικό Ναό Αίγινας όπου θα τελεστεί το ετήσιο Μνημόσυνο των Ευεργετών του Δήμου μας:

Ταρσίτσας Θωμαΐδου, Ιουλίας Κάτσα, Παντελή & Αρτέμιδος Κάππου, Σπύρου και Άννας Αλυφαντή, Διονυσίου και Ξανθούλας Κρητικού, Ιωάννη Γκίκα, Λεωνίδα Γκίκα, Βιργινίας Γκίκα, Μακρίνας Μοναχής, Νικολάου Ζωγράφου, Νικολάου Χριστόπουλου, Δημητρίου & Δέσποινας Γιαννούλη, Πολύμνιας Ηρειώτη, Λεονάρδου και Έλλης Λαδά, Βασιλικής Ντρε, Γεωργίου και Ελένης Καλαμάκη, Ελευθερίου Σώρρου, Δημητρίου Καλαμάκη, Γεωργίου Μούρτζη, Φίλιππα Ρεκλείτη, Αλεξάνδρου και Αντωνίου Ανδρούτσου.

Ο Δήμαρχος Ως Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής

ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΖΟΡΜΠΑΣ

Share

Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου (25 Ιαν. 2023 – 18:30)

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 78 του Ν. 4954/2022 ορίζεται ότι «Κατά το διάστημα ισχύος των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, η λήψη των αποφάσεων των πάσης φύσεως συλλογικών οργάνων των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και των διοικητικών συμβουλίων των εποπτευόμενων νομικών τους προσώπων μπορεί να λαμβάνει χώρα: α) είτε διά περιφοράς κατά τις προβλέψεις της παρ. 5 του άρθρου 67 και της παρ. 1 του άρθρου 167 του ν. 3852/2010 (Α’ 87), β) είτε με τηλεδιάσκεψη με κάθε πρόσφορο μέσο ηλεκτρονικών επικοινωνιών, γ) είτε δια ζώσης, δ) είτε δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη. Στην περίπτωση της δια ζώσης σύγκλησης των συλλογικών οργάνων και των διοικητικών συμβουλίων της περ. γ’, οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα.. Βάσει των ανωτέρω, σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί διά ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη (μεικτή συνεδρίαση) την 25η του μηνός Ιανουαρίου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα έναρξης 18:30΄, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης.

• Ανακοινώσεις, Ενημέρωση του Δημάρχου Συμβούλιο, Ερωτήσεις Συμβούλων σύμφωνα με το άρθρο 4 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο άσκησης δημοτικού ελέγχου (18:30΄ έως 19:30΄).
 
1. Περί έγκρισης της υπ’ αρ. 176/2022 αποφάσεως του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας που αφορά έγκριση του προϋπολογισμού της για το οικονομικό έτος 2023. Εισηγητής ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ

2. Περί έγκρισης της υπ’ αρ. 177/2022 απόφασης του Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας που αφορά την έγκριση του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης της για το οικονομικό έτος 2023 και ορισμός τριμελούς επιτροπής για τον έλεγχο της εφαρμογής του. Εισηγητής ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ

3. Περί έγκρισης της υπ’ αρ. 146/2022 αποφάσεως του Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας που αφορά έγκριση του προϋπολογισμού του για το οικονομικό έτος 2023. Εισηγητής ο Πρόεδρος του ΔΛΤΑ

4. Περί έγκρισης της υπ’ αρ. 147/2022 αποφάσεως του Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας που αφορά την έγκριση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του για το οικονομικό έτος 2023. Εισηγητής ο Πρόεδρος του ΔΛΤΑ

5. Περί έγκρισης χορήγησης παράτασης παράδοσης των υλικών που αφορά την προμήθεια με τίτλο: «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Αίγινας». Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος

6. Περί έγκρισης χορήγησης παράτασης της υπ’ αριθμ. πρωτ. 5509/26-04-2021 σύμβασης με την εταιρεία «ΥΔΡΑΥΛΙΣ ΕΠΕ» που αφορά που αφορά την προμήθεια υλικών ύδρευσης και υδρομέτρων. Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος

7. Περί έγκρισης χορήγησης παράτασης της υπ’ αριθμ. πρωτ. 5732/29-04-2021 σύμβασης με την εταιρεία «ΑΛΚΗ – ΚΟΜΒΟΣ ΑΕ» που αφορά που αφορά την προμήθεια σωλήνων ύδρευσης. Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος

8. Περί αντικατάστασης, λόγω παραίτησης, του τακτικού μέλους στο Δ.Σ. του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Αίγινας, Χαραλαμπόπουλου Νικόλαου. Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος

Παρακαλώ όπως ενημερώσετε τον Ειδικό Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λορέντζο Αθανάσιο αναφορικά με τον τρόπο συμμετοχής σας στη συνεδρίαση, δηλαδή διά ζώσης ή μέσω τηλεδιάσκεψης, στέλνοντας email στο lorentzosthanasis@gmail.com ή καλώντας στο τηλέφωνο 22973-20019 μέχρι την Τετάρτη 25/1/2023 και ώρα 11:00΄ π.μ.

Στους επιθυμούντες να πάρουν μέρος στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης θα σταλεί εγκαίρως το link σύνδεσης με μήνυμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Νικόλαος Πτερούδης

Share