[ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ] Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας (19 Ιουνίου 2024) 

(Ακυρώνεται η αυριανή συνεδρίαση της ΔΕΠΙΣ λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του Προέδρου. Θα επαναπρογραμματιστεί εκ νέου)


Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στη 3η τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας
Δήμου Αίγινας που θα διεξαχθεί διά ζώσης στο παλαιό Δημαρχείο Αίγινας (οδός Χρ.Λαδά 1) στις 19 του μηνός Ιουνίου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα έναρξης 19:30 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ανακοινώσεις-ενημέρωση του Προέδρου προς τα μέλη
Ερωτήσεις-τοποθετήσεις μελών

1. Συζήτηση επί των υποβληθέντων προτάσεων για το Καλεντάρι 2024.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού ως Πρόεδρος ΔΕΠΙΣ

Νικόλαος Χ. Μαρίνος

Share

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Δήμος Αίγινας και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Αίγινας, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, το Δασονομείο Αίγινας και την Ο.ΑΝ.Ε.ΑΝ (Ομάδα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Αίγινας) με φόντο τις αυξημένες απαιτήσεις της αντιπυρικής περιόδου στην Αίγινα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:30 στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας και σκοπό είχε την ενημέρωση πολιτών, φορέων, συλλόγων, κ.ά. σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής.
Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κα Ανθή Γελαδάκη, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε, εκ μέρους του Κυνηγετικού Συλλόγου Αίγινας, ο κ. Ζήσης Χροναίος.
Οι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν:
• Σωκράτης Δούκας, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Δήμου Αίγινας,
• Γιώργος Σουλιώτης, Προϊστάμενος Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας,
• Κατερίνα Παπαμιχαήλ, Προϊσταμένη Δασονομείου Αίγινας,
• Νεκτάριος Λαβούτας, Επικεφαλής της Ομάδας Αδειούχων Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας,
• Μαρία Στέλλα, Γενική Γραμματέας Ο.ΑΝ.Ε.ΑΝ.
• Δημήτρης Παπανικολόπουλος, Επικεφαλής της Ο.ΑΝ.Ε.ΑΝ. Αίγινας
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των εθελοντών, οι οποίοι συμμετείχαν στην πυροφύλαξη των δασών του νησιού μας κατά την περσινή θερινή περίοδο.

Share

Ξεναγήσεις στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας

Σας ενημερώνουμε ότι με την ευκαιρία του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Φίλων του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας θα πραγματοποιήσει δύο ξεναγήσεις για τους φίλους και επισκέπτες της Αίγινας το Σάββατο 22 /6 και την Κυριακή 23/6 και ώρα 11.30 π.μ.

Η ξενάγηση, με δωρεάν είσοδο, αφορά τις αίθουσες του πρώτου ορόφου και τις αίθουσες του «Ψαρά» και του «Αγρότη» στο ισόγειο του κτιρίου.

Share

Πρόσκληση σε συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής (19 Ιουνίου 2024 – 13:00)

Τακτική δια ζώσης συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Αίγινας (οδός Οινώνης 3 – 1ος όροφος) την, 19 – Ιουνίου – 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα έναρξης 13:00, στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Εισήγηση προς το Δ.Σ για την έγκριση της 3ης Αναμόρφωσης ( Υποχρεωτική ) του προϋπολογισμού έτους 2024.

2. Έγκριση Πρακτικών Ι, ΙΙ, και ΙΙΙ αποσφράγισης, διενέργειας & αξιολόγησης προσφορών του ανοικτού ηλεκτρονικού δημόσιου διαγωνισμού για την Προμήθεια Μηχανημάτων έργου και Συνοδευτικού Εξοπλισμού για τις ανάγκες του Δήμου Αίγινας, προϋπολογισμού  385.000,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, με κριτήριο κατακύρωσης βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής.

3. Τροποποίηση σύμβασης με τίτλο: “ Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργιά σταθμών αυτοματοποιημένης ανάγνωσης μετρήσεων υδρομέτρων και ενσωμάτωσης τους στο υφιστάμενο σύστημα Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού του δικτύου Ύδρευσης της Νήσου  Αίγινας ”, συμβατικού ποσού 1.825.625,00€ (πλέον Φ.Π.Α. 24%).

4. Προγραμματισμός προσλήψεων Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (ΠΦΑ) για την υλοποίηση Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους την περίοδο 2024-2025.

5. Έγκριση έκδοσης εντάλματος προπληρωμής στο όνομα υπαλλήλου του Δήμου, σύμφωνα με το άρθρο 172 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα (Ν. 3463/06), εφόσον η πληρωμή με τακτικό ένταλμα στο όνομα της ΕΥΔΑΠ είναι αδύνατη καθώς το ποσό πρέπει να κατατεθεί προκαταβολικά.

6. Απαλλαγή υπολόγου μετά την εξόφληση ποσού προς την ΕΥΔΑΠ για τον έλεγχο διακρίβωσης και σωστής λειτουργίας υδρομετρητή.

7. Απαλλαγή υπολόγου μετά την εξόφληση επιδόματος παραπληγικού σε σύζυγο μονίμου υπαλλήλου του Δήμου.

8. Έγκριση εξειδικευμένης δαπάνης για την κάλυψη δαπάνης για την πραγματοποίηση μουσικής βραδιάς με την 60μελή χορωδία «ΣυνΩΔΗπόροι» στην Δημοτική Κοινότητα Πέρδικας.

9. Έγκριση εξειδικευμένης δαπάνης για την κάλυψη δαπάνης για την πραγματοποίηση μουσικοχορευτικής εκδήλωσης της Νέας Επαγγελματικής Ένωσης Αγίας Μαρίνας.

10. Έγκριση εξειδικευμένης δαπάνης για την κάλυψη δαπάνης για την πραγματοποίηση μουσικοχορευτικής εκδήλωσης του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος.

11. Έγκριση εξειδικευμένης δαπάνης για την κάλυψη δαπάνης για την πραγματοποίηση της ετήσιας χορευτικής παράστασης του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας.

12. Αποδοχή της ΣΤ’ κατανομής έτους 2024 από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς πόρους προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους.

13. Αποδοχή της ΣΤ’ κατανομής έτους 2024 από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς πόρους προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους.

14. Εξέταση αιτήσεως υδρολήπτριας του Δήμου για διόρθωση χρεώσεώς τους σε βεβαιωτικούς καταλόγους τελών ύδρευσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής

Ιωάννης Π. Ζορμπάς
Δήμαρχος Αίγινας

Share

Η άθλησή σου, είναι επιλογή σου!

Αγαπητοί συμπολίτες,

Με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό ανακοινώνουμε την έναρξη του νέου προγράμματος “Άθληση για Όλους”, το οποίο σχεδιάστηκε με σκοπό να προσφέρει σε όλους τους πολίτες την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες που προάγουν την υγεία, την ευεξία και την κοινωνική συνοχή.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας μας, καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να συμπληρώσουν τη φόρμα ενδιαφέροντος και να εκφράσουν την προτίμησή τους για τα προγράμματα που επιθυμούν να συμμετέχουν. Η γνώμη σας είναι καθοριστική για την οργάνωση και την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος, καθώς επιθυμούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και τις επιθυμίες των Αιγινητών πολιτών.

Η διαδικασία συμπλήρωσης της φόρμας είναι απλή και γρήγορη.

Ακολουθήστε τον σύνδεσμο https://forms.gle/XcNNrjuJkFqgZKRZ9 και τσεκάρετε τις προτιμήσεις σας.

Παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη φόρμα έως τις 30 Ιουνίου 2024, για να μας δώσετε τον απαραίτητο χρόνο να οργανώσουμε τα προγράμματα που θα επιλεγούν και να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για όλους.

Μέσω του προγράμματος “Άθληση για Όλους”, έχουμε στόχο να προωθήσουμε την ενεργό συμμετοχή όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και φυσικής κατάστασης, σε διάφορα προγράμματα πολλαπλών αθλητικών δραστηριοτήτων.

Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και την υποστήριξή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Αντιδημαρχία Αθλητισμού στο τηλέφωνο 22973 20040 ή στείλτε email στο pago@aeginadimos.gr

Με εκτίμηση,
Νικόλαος Μαρίνος
Αντιδήμαρχος Αθλητισμού
Δήμου Αίγινας

Share

Ανακοίνωση για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, χρονικής διάρκειας έως πέντε (05) μηνών για την κάλυψη αναγκών πυροπροστασίας για το έτος 2024

Σχετικά έγγραφα:

  1. Ανακοίνωση
  2. Έντυπο Αίτησης
  3. Υπεύθυνη Δήλωση Περί Μη Καταδίκης
Share

ΟΜΙΛΙΑ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Ο Δήμος Αίγινας και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Αίγινας, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας, το Δασονομείο Αίγινας και την Ο.ΑΝ.Ε.ΑΝ (Ομάδα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Αίγινας) επ’ ευκαιρία της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου σας προσκαλούν σε ομιλία ενημέρωσης αναφορικά με τις προληπτικές δράσεις πυρασφάλειας και πυροπροστασίας, τις υποχρεώσεις και τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται, την δράση των εθελοντών, καθώς και των λοιπών εμπλεκομένων φορέων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:30 στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας με σκοπό την ενημέρωση πολιτών, φορέων, συλλόγων, κ.α. σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής.

Ομιλητές της εκδήλωσης:
1. Σωκράτης Δούκας, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Υγείας Δήμου Αίγινας,
2. Γιώργος Σουλιώτης, Προϊστάμενος Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας,
3. Κατερίνα Παπαμιχαήλ, Προϊσταμένη Δασονομείου Αίγινας,
4. Μαρία Στέλλα, Γενική Γραμματέας Ο.ΑΝ.Ε.ΑΝ
5. Δημήτρης Παπανικολόπουλος, Επικεφαλής της Ο.ΑΝ.Ε.ΑΝ Αίγινας

Με το πέρας της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί βράβευση των εθελοντών, οι οποίοι συμμετείχαν στην πυροφύλαξη των δασών του νησιού μας κατά την περσινή θερινή περίοδο.

Share

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΟΓΩ ΚΑΥΣΩΝΑ

Αναστέλλουμε την λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία) την Τετάρτη 12-06-2024 και την Πέμπτη 13-06-2024 για την διαφύλαξη της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν από τον επερχόμενο καύσωνα.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε την σχετική απόφαση στην Διαύγεια

Share

ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΚΑΥΣΩΝΑ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 – 19:00΄)

Σας γνωρίζουμε ότι λόγω της επικράτησης υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα στην περιφέρειά μας, από την Τρίτη 11-6-2024 έως και την Πέμπτη 13-6-2024, η συνεδρίαση της Διαχειριστικής Επιτροπής των Κληροδοτημάτων της 11ης Ιουνίου 2024 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:00΄

Ο Δήμαρχος Ως Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής

ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΖΟΡΜΠΑΣ

Share

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ – ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Σας γνωρίζουμε ότι λόγω της επικράτησης υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα στην περιφέρειά μας, από την Τρίτη 11-6-2024 έως και την Πέμπτη 13-6-2024, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11 ης Ιουνίου 2024 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14  Ιουνίου 2024 και ώρα 19:30΄

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Φιλιππος Γ. Τζίτζης

Share

ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΓΑΘΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ

Η δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αίγινας, ενημερώνει τις ωφελούμενες οικογένειες ότι από την Τρίτη 11 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 και ώρες 9:30 με 14:30 θα πραγματοποιηθεί η διανομή αγαθών στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου (πλησίον ψαραγοράς).

Για οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε στο 2297026982.

Share