ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ WIFI ΣΕ ΤΡΙΑ (3) ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

Ο Δήμος Αίγινας, αξιοποιώντας τη σχετική χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος «WiFi for Europe» (WiFi4EU) ολοκλήρωσε αρχές καλοκαιριού την εγκατάσταση ασύρματου δικτύου σε τρία (3) επιλεγμένα σημεία.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2018 κι ο Δήμος Αίγινας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) ήταν από τους πρώτους Δήμους που έλαβαν το σχετικό κουπόνι συμμετοχής. Η εγκατάσταση του εξοπλισμού κι οι δοκιμές λειτουργίας του ασύρματου δικτύου έγιναν από την ανάδοχο εταιρεία EUROAXES Α.Ε.

Πλέον, οι κάτοικοι κι επισκέπτες της Αίγινας μπορούν να απολαμβάνουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο στα παρακάτω σημεία (παρουσιάζονται φωτογραφίες με την ενδεικτική κάλυψη):

  • ΣΗΜΕΙΟ 1: ΛΙΜΑΝΙ ΑΙΓΙΝΑΣ

  • ΣΗΜΕΙΟ 2: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΙΓΙΝΑΣ

  • ΣΗΜΕΙΟ 3: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΙΓΙΝΑΣ

(Εσωτερικά του κτηρίου και στους δύο ορόφους)

– Το πρόγραμμα WiFi4EU αναμένεται να επεκταθεί με νέα χρηματοδότηση, οπότε και θα προστεθούν επιπλέον σημεία δωρεάν ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο σε όλο το νησί για τους δημότες κι επισκέπτες του Δήμου Αίγινας.

ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ:

1. Εφόσον βρίσκεστε εντός περιοχής κάλυψης, κάνετε αναζήτηση των διαθέσιμων ασυρμάτων δικτύων από την φορητή σας συσκευή (laptop, tablet, smartphone), επιλέγετε αυτό με ονομασία «WiFi4EU» και πατάτε Σύνδεση.

2. Μόλις ολοκληρωθεί η σύνδεση και λάβετε την σχετική επιβεβαίωση, ανοίγετε έναν φυλλομετρητή (Browser).

3. Θα εμφανιστεί η σελίδα καλωσορίσματος στο ασύρματο δίκτυο του WiFi4EU όπου πατάτε το κουμπί «Σύνδεση» / «Log in to Wifi» προκειμένου να αποδεχτείτε τους όρους χρήσης και να συνεχίσετε με την πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Share