Σύσκεψη εργασίας για το θέμα της μεταφοράς απορριμμάτων.

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                Αίγινα 4/5/2017

Προγραμματισμένη σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες 3/4/2017 στο Δημαρχείο Αίγινας κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου κ. Δημήτρη Μούρτζη .
Στη Σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης , η Δήμαρχος Σαλαμίνας κα Ισιδώρα Νάννου , ο Διευθυντής Υπηρεσίας περιβάλλοντος ,καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου Σαλαμίνας κ. Σταμάτης Βαφειαδάκης και ο Δήμαρχος Αγκιστρίου κ. Ιωάννης Αθανασίου .
Επίσης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγιναν τηλεφωνικές επικοινωνίες με τούς Δημάρχους Πόρου, Σπετσών και ΄Υδρας .

Το θέμα της σύσκεψης είχε ώς αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων και την συμφωνία όλων των νησιώτικων Δήμων της περιοχής στην διατύπωση κοινής γραμμής που αφορά ένα από τα σημαντικότερα θέματα που ταλανίζουν επί σειρά ετών τούς νησιώτικους Δήμους  , δηλαδή το δυσβάστακτο κόστος για την μεταφορά των απορριμμάτων στην περιοχή Φυλής αλλά και το θέμα της μεταφοράς των απορριμματοφόρων με τα πλοία που εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό και τούς επισκέπτες των νησιών .

Το κοινό αίτημα που θα διατυπωθεί με την συμμετοχή των Δημάρχων στην σύσκεψη της ομάδας εργασίας που θα συγκληθεί στίς 10 Μαίου στο Υπουργείο Εσωτερικών  , όπου είναι μέλος ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης αφορά α. Την επιδότηση αρχικά του κόστους μεταφοράς β. Την διάθεση ενός ή δύο πλωτών μέσων τα οποία θα μεταφέρουν τα απορριμματοφόρα στον Πειραιά .
Άμεσο αποτέλεσμα θα είναι η ελάφρυνση των Δήμων από ένα πολύ μεγάλο κόστος μεταφοράς , η επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς απορριμματοφόρων με επιβάτες και το περιβαλλοντικό όφελος

Ο Δήμαρχος Αίγινας ευχαρίστησε τούς Δημάρχους Σαλαμίνας και Αγκιστρίου που συμμετείχαν στην Σύσκεψη και τόνισε ότι η άριστη συνεργασία μεταξύ των νησιώτικων Δήμων της περιοχής θα έχει ώς αποτέλεσμα την επίτευξη των κοινών στόχων προς όφελος των Δημοτών .

 

 

 

Share

About admin

Ο επίσημος ιστοχώρος του Δήμου Αίγινας