Διήμερο φιλοξενίας και ενημέρωσης δημοσιογράφων έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ στην Αίγινα

   ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ          –         Κ.Ε.Δ.Α Δήμου Αίγινας

Αίγινα, 26 Μαΐου 2016
Δελτίο Τύπου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο φιλοξενίας και ενημέρωσης δημοσιογράφων έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ της Αθήνας που διοργάνωσε ο Δήμος Αίγινας και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αίγινας, από την Παρασκευή 20 έως την Κυριακή 22 Μαΐου. Οι δημοσιογράφοι που προσκλήθηκαν από τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Δημήτρη Μούρτζη και τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α. κ. Γιάννη Ζορμπά έφτασαν στην Αίγινα την Παρασκευή το βράδυ. Οι κ.κ. Σοφία Γιαννακά από το iefimerida.gr, Μαίρη Αδαμοπούλου από ΤΑ ΝΕΑ, Ελένη Κωνσταντάτου από το Βήμα FM, Μαρίνα Ξυπνητού από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, Βασίλης Αναστασόπουλος από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και protothema.gr, Δημήτρης Κουκλουμπέρης από την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ και Δημήτρης Αθηνάκης από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ξεκίνησαν την ξενάγησή τους στο νησί της Αίγινας το Σάββατο το πρωί με πρώτο σταθμό το Αρχαιολογικό Μουσείο και τον ιστορικό χώρο της Κολώνας. Κατόπιν επισκέφτηκαν τον παραδοσιακό οικισμό της Παχειάς Ράχης και περνώντας από το Ελλάνιο Όρος, το Ανιτσαίου και τις Πόρτες έφτασαν στον Ναό της Αφαίας περνώντας από την Αγία Μαρίνα.

Μετά το πέρας της ξενάγησης στον Ναό της Αφαίας αναχώρησαν για την Παλιά Χώρα και τον Ναό του Αγίου Νεκταρίου και για τελευταίο σταθμό της ημέρας είχαν το παραδοσιακό ψαροχώρι της Πέρδικας, όπου και γευμάτισαν.

Την Κυριακή το πρωί ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης έδωσε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ στο κτίριο του παλαιού Δημαρχείου, παρουσία Δημοτικών συμβούλων και μελών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας. Οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν για τις πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις του καλοκαιριού και συγκεκριμένα για το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στις 25 Ιουνίου, για το Φεστιβάλ Θεάτρου το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 22 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου και για το Φεστιβάλ Φιστικιού με ημερομηνία διεξαγωγής από τις 15 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2016.

Τέλος ο Δήμαρχος Αίγινας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους σχετικά με τις εξελίξεις σε έργα που έχουν δρομολογηθεί, όπως τα χερσαία έργα για την σύνδεση του αγωγού της ΕΥΔΑΠ, καθώς και το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο. Στην συνέχεια ο κ. Γιώργος Καλόφωνος, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της 8ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας, αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Αίγινας στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση του αείμνηστου ζωγράφου και δάσκαλου Γιάννη Μόραλη, ενώ ο κ. Γιάννης Ζορμπάς, Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α. τόνισε, κλείνοντας την συνέντευξη Τύπου, το γεγονός ότι η Αίγινα πρέπει να προστεθεί στον χάρτη ως πολιτιστικός προορισμός. Οι δημοσιογράφοι με την σειρά τους απεύθυναν ερωτήσεις, ενώ, καταθέτοντας την άποψή τους συμφώνησαν ότι η Αίγινα αν και τόσο κοντά στην Αθήνα χρειάζεται περαιτέρω προώθηση, ώστε να αναγνωριστεί ως τουριστικός προορισμός για όλες τις εποχές.

Κατόπιν της συνέντευξης τύπου οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στον Ιερό Ναό της Μητρόπολης Αίγινας, καθώς και στα Καποδιστριακά κτίρια, όπου και ολοκληρώθηκε το διήμερο της επίσκεψής τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Γιάννη Προβή και στην κα Σίλα Αλεξίου για την συμβολή τους στην διοργάνωση και πραγματοποίηση του διημέρου φιλοξενίας και ξενάγησης των αθηναϊκών ΜΜΕ, στον κ. Γιώργο Μπήτρο και κ. Γιώργο Καλόφωνο για την παρουσίαση και ξενάγηση στα πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία του νησιού, καθώς και στους επιχειρηματίες της Αίγινας κ.κ. Θοδωρή Μοίρα, Κυριάκο Κλώνο, Γιώργο Λυκούρη, Σωζία Μαρτή, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Νίκο Χαλδαίο και Νίκο Δρυμωνίτη για την προσφορά τους στην φιλοξενία των προσκεκλημένων δημοσιογράφων, καθώς και σε όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας που διοργάνωσε από κοινού ο Δήμος Αίγινας και η Κ.Ε.Δ.Α.

Share

About admin

Ο επίσημος ιστοχώρος του Δήμου Αίγινας