Ομιλητής ο Δήμαρχος Αίγινας στο διεθνές συνέδριο SMART CITIES CONFERENCE

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
                                 Δελτίο Τύπου Αίγινα                              15/3/2017

ΘΕΜΑ: Ομιλητής ο Δήμαρχος Αίγινας στο διεθνές συνέδριο SMART CITIES CONFERENCE

Χθες 14/3/2017 ο Δήμαρχος Αίγινας κ.Δημήτριος Μούρτζης ήταν ομιλητής-εισηγητής στο 5ο SMART CITIES CONFERENCE που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο ΟΤΕ Academy στο Μαρούσι.

Ο Δήμαρχος κ.Δημήτριος Μούρτζης σε συνεργασία με την Market Development Manager της ΟΤS κ.Εύα Ζερδελή μίλησαν για την καινοτομία που εφαρμόζει το νησί μας με την διαδικτυακή πλατφόρμα διαχείρισης στοιχείων υδάτινων πόρων ydata.eu και καταχειροκροτήθηκαν στο κατάμεστο Αμφιθέατρο.
Το συνέδριο ήταν διεθνές και παραβρέθηκαν εξέχουσες προσωπικότητες της Ελλάδας και του Εξωτερικού, ενώ ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και ο κ.Rogier Havelaar Manager του Προγράμματος Smart City από το Άμστερνταμ, o κ.Joan Torres Co-Founder & CTO LABCITIES, ο κ.Antulio Richetta Δ/ντής της IBI Group Hellas Α.Ε, η κ.Lisa Enarsson Project Manager της Πόλης της Στοκχόλμης, ο Προϊστάμενος Γ.Δ Μεταρρυθμιστικής Πολιτικής και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δρ.Νίκος Μιχαλόπουλος, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ.Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ.Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Δήμαρχος Κοζάνης κ.Λευτέρης Ιωαννίδης, ο Δήμαρχος Αμαρουσία και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ.Πατούλης Γεώργιος, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου κ.Ανδρέας Ευθυμίου, ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ.Γεώργιος Παπανικολάου καθώς και άλλοι εξέχοντες ομιλητές και προσωπικότητες που ασχολούνται με τις «έξυπνες» πόλεις.
Ο Δήμαρχος καταρχήν αναφέρθηκε στις ομορφιές του νησιού μας και στην πλούσια ιστορία που διαθέτουμε. Στην συνέχεια όπως κι ίδιος χαρακτηριστικά είπε: «Σήμερα διανύουμε την εποχή της πληροφορίας γνωστή και ως εποχή των υπολογιστών. Με την εφεύρεση των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης στις αρχές του 21ου αιώνα έχουμε περάσει σε μία νέα εποχή»… και «Το να κλειστεί ένας φορέας, ένας οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο καβούκι του και να μην εξελίσσεται, ενσωματώνοντας και υιοθετώντας πρακτικές τεχνολογίας, αυτό ισοδυναμεί με πολιτική, οικονομική και κοινωνική αυτοκτονία.
Για αυτόν τον λόγο προσπαθούμε κι εμείς στην δύσκολα οικονομικά εποχή να ανταποκριθούμε στο τρένο των εξελίξεων και να προσφέρουμε υπηρεσίες νέας γενιάς, προσιτές και κατανοητές σε όλους».
Έπειτα αναφέρθηκε στην ιδιομορφία που παρουσιάζει το νησί μας που λόγω της ομορφιάς του αλλά και της εγγύτητας του με την Πρωτεύουσα, ο πληθυσμός του αυξάνεται κατά πολύ το ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο, τις γιορτές ενώ πολλαπλασιάζεται κατά την διάρκεια του καλοκαιριού με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων που είναι κάτοχοι εξοχικών κατοικιών που έρχονται κάποιες μέρες το χρόνο στο νησί μας και δεν έχουν την δυνατότητα να εποπτεύουν τις παροχές τους.

Ο Δήμος μας σε συνεργασία με την OTS προσφέρει την δυνατότητα σε όσους καταναλωτές νερού ενδιαφέρονται να λαμβάνουν τον λογαριασμό τους ηλεκτρονικά μέσω e-mail. Με μόνο λίγους μήνες λειτουργίας της υπηρεσίας αυτής, υπάρχει ανταπόκριση από το 10% των καταναλωτών, ένα ποσοστό που αναμένουμε να αυξηθεί περισσότερο.

Ο Δήμαρχος ανέφερε: «Θεωρούμε ότι με αυτό τον τρόπο, ο Δήμος μας είναι ένα βήμα πιο κοντά στο καταναλωτή, στον σημερινό χρήστη, τον πολίτη μας. Με αυτήν την κίνηση έχουν αυθημερόν λήψη του λογαριασμού, με άμεση ενημέρωση του καταναλωτή χωρίς την καθυστέρηση του ταχυδρομείου και χωρίς την αμφισβήτηση ότι μπορεί ο καταναλωτής να μην έχει παραλάβει τον λογαριασμό του. Ο χρήστης είναι πλήρως ενημερωμένος για τον λογαριασμό που πληρώνεται ή όχι για την παροχή που διαθέτει.
Ο Δήμος μας με αυτήν την εφαρμογή έχει μείωση του κόστους και από την αποστολή των λογαριασμών και από την γραφική ύλη που καταναλώνει, συνεισφέροντας και στην προστασία του περιβάλλοντος με την εξοικονόμηση χαρτιού και τουμελανιού.
Σύντομα μάλιστα, θα ενσωματωθούν κι άλλες υπηρεσίες στην πλατφόρμα αυτήν όπως η δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής λογαριασμών μέσω e-banking, η ηλεκτρονική κατάθεση αιτήσεων πολιτών προς τον Δήμο μας και η ηλεκτρονική καταχώρηση των ενδείξεων.

Πιστεύουμε και ευελπιστούμε στην ανταπόκριση όλο και περισσότερου κοινού στις νέες υπηρεσίες που θα προσφέρει ο Δήμος μας, ενώ κι εμείς από την πλευρά μας σκοπεύουμε αυτό να αποτελέσει το πρώτο βήμα της τεχνολογικής εξέλιξης στην ψηφιακή εποχή που ζούμε».

Το συνέδριο έκλεισε με την αποκόμιση θετικών σχολίων και την ανταλλαγή ιδεών. Άλλοι Δήμοι της Ελλάδος εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους και ζητούσαν πληροφορίες για την υιοθέτηση της ιδέας που υλοποιείται στον Δήμο μας, κάτι το οποίο θεωρούμε πολύ σημαντικό για το νησί μας.

Γραφείο Δημάρχου Αίγινας

παρακολουθήστε  αποσπάσματα video από το Συνέδριο

[wpdevart_youtube]/xZi6sY750UM[/wpdevart_youtube]

 

Share

About admin

Ο επίσημος ιστοχώρος του Δήμου Αίγινας