Ο Δήμος Αίγινας για το ναυτικό ατύχημα στην περιοχή Πέρδικα – Μονή 

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                           Αίγινα 17/8/2016

Ο Δήμος Αίγινας , η κοινωνία της Αίγινας και εγώ προσωπικά επιθυμούμε να εκφράσουμε την βαθύτατη οδύνη μας για την πρωτοφανή ναυτική τραγωδία που συνέβη στις 16 Αυγούστου 2016 στην περιοχή Πέρδικα – Μονή του νησιού μας και είχε δυστυχώς ως αποτέλεσμα την απώλεια τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων .

Θέλουμε να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια και πολλές ευχαριστίες σε όλους,  όσους προσέτρεξαν από την πρώτη στιγμή σε βοήθεια των επιβατών του τουριστικού πλοιαρίου που βρέθηκαν στη θάλασσα και ιδιαίτερα τις Λιμενικές και Αστυνομικές Αρχές , το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αίγινας και του Νοσοκομείου Αίγινας “ Άγιος Διονύσιος “ .

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τούς ιατρούς κ.κ. Δούκα Σωκράτη και Γαλάνη Γρηγόριο , την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αίγινας και του Νοσοκομείου “Αγιος Διονύσιος“, την Επιτροπή Υγείας του Δήμου , τον οδηγό ασθενοφόρου κ. Στυλιανό Θεριανό και τούς διασώστες , για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλλαν για τη διάσωση, περίθαλψη και έγκαιρη – ασφαλή μεταφορά των τραυματιών στα Νοσοκομεία .

Τέλος επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την άμεση ανταπόκριση με τη διάθεση πλωτών μέσων και ελικοπτέρων super puma που πραγματοποίησαν πτήσεις έρευνας και διάσωσης.

Υποβάλλουμε τα θερμά ειλικρινή συλλυπητήρια όλων των Αιγινητών και εμού προσωπικά στους συγγενείς των θυμάτων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες

                                                Ο Δήμαρχος Αίγινας

                                               Δημήτριος Μούρτζης

Share

About admin

Ο επίσημος ιστοχώρος του Δήμου Αίγινας