Σύσκεψη εργασίας με Υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Δημαρχείο Αίγινας

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΙΓΙΝΑ 27/6/2018

Προγραμματισμένη σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αίγινας στις 26/6/2018  με υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας , προκειμένου να εξεταστούν στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Πυροσβεστικής τα μέτρα πολιτικής προστασίας που έχουν ήδη ληφθεί και τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν ώστε να υπάρχει η καλύτερη αντιμετώπιση των τυχόν καταστάσεων που θα προκύψουν , εν όψει της θερινής περιόδου με τα ιδιαίτερα προβλήματα που παρουσιάζονται σε αυτήν .

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης , ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών – Πολιτικής προστασίας κ. Παναγιώτης Μαρμαρινός , ο Δημ. Σύμβουλος κ. Γεννίτσαρης K.  και οι αρμόδιοι Υπάλληλοι του Δήμου . Εκ μέρους της πυροσβεστικής συμμετείχαν ο κ. Τζουβαράς Αχιλλεύς Υποστράτηγος – Περιφερειάρχης Αττικής , ο κ Σταμούλης Ιωάννης Αρχιπύραρχος , Διοικητής Π.Υ.Πειραιά , ο κ. Νικολέσης Ευάγγελος , Αντιπύραρχος Διοικητής 3ου Π.Σ. Πειραιά , η κα Πιλάτου Αγγελική , Πυραγός , Επιχειρησιακός Αξιωματικός Δ/σης Πειραιά και ο κ. Σουλιώτης Γεώργιος , Επιπυραγός , Διοικητής Κλιμακίου Αίγινας

Εξετάστηκαν ολα τα θέματα που αφορούν την πρόληψη και καταστολή ενδεχομένων περιπτώσεων πυρκαγιάς , τα ζητήματα της στελέχωσης του τοπικού κλιμακίου αλλά καί αυτά της έγκαιρης ενίσχυσης με οχήματα και προσωπικό από το κέντρο , η κατάσταση των μέσων που διαθέτει ο Δήμος ( υδροφόρες) και η ενεργοποίηση εθελοντικών ομάδων , διάθεση μηχανημάτων κλπ . Επίσης εξετάστηκε το θέμα της μεταφοράς πυροσβεστικών οχημάτων με πλοία της γραμμής σε περίπτωση ανάγκες , το θέμα της εξασφάλισης διαμονής και σίτισης πυροσβεστών στην περίπτωση αυτή κλπ.

Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης ευχαρίστησε τούς Αξιωματικούς της Πυροσβεστικής για την άριστη συνεργασία με την Διοίκηση του Δήμου και τις αρμόδιες Υπηρεσίας πολιτικής προστασίας , η οποία εχει ώς αποτέλεσμα την επιτυχή αντιμετώπιση των περιπτώσεων που έχουν παρουσιαστεί κατά το παρελθόν , ιδιαίτερα την θερινή περίοδο και εδήλωσε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε η Αίγινα να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία οποιαδήποτε τυχόν κατάσταση παρουσιαστεί.

Οπως είπε ο  κ. Δήμαρχος , “ ο φυσικός πλούτος του νησιού μας , η ζωή , ασφάλεια και περιουσία των Δημοτών μας και των κατοίκων του νησιού αποτελεί προτεραιότητα για εμάς και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για τα προστατεύσουμε “

Share

About admin

Ο επίσημος ιστοχώρος του Δήμου Αίγινας