Κ.Ε.Δ.Α. – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΣΕ ΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ»

Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 κι ώρα 18:00, στην αίθουσα «Γωγώς Κουλικούρδη» του Ιστορικού & Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Αίγινας θα πραγματοποιηθεί επετειακή επιστημονική ημερίδα με θέμα «Η Επανάσταση του 1821 σε στεριά και θάλασσα».

Η συγκεκριμένη εκδήλωση διοργανώνεται από τους Δήμο Αίγινας και Δήμος Ύδρας, σε συνεργασία με τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και σε επιμέλεια της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας.

Τρεις αξιόλογοι εισηγητές (μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Ύδρας) θα αναπτύξουν διαφορετικές πτυχές της Ελληνικής Επανάστασης, σε στεριά και θάλασσα.
Την ημερίδα θα πλαισιώνει αποστολή από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, προεξάρχοντος του κ. Διοικητή της Σχολής Υποστράτηγου Γεωργίου Κωστίδη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:

17:45 – 18:00 Προσέλευση

18:00 Χαιρετισμοί επισήμων

18:20 Ομιλία κ. Ανδρέα Καστάνη, ομότιμου καθηγητή Σ.Σ.Ε., με θέμα «Τα ελληνικά άτακτα στρατεύματα κατά την Επανάσταση του 1821 – Η οργάνωση και η τακτική των Ελλήνων»

18:40 Ομιλία κ. Γεωργίου Κουκουδάκη, Δημάρχου Ύδρας, – επίκουρου καθηγητή Σ.Σ.Ε., με θέμα «Ο ναυτικός ανταρτοπόλεμος του 1821 – Η Περίπτωση της Ύδρας»

19:00 Ομιλία κ. Νικολάου Κανελλόπουλου, επίκουρου καθηγητή Σ.Σ.Ε., με θέμα «Ο ελληνικός τακτικός στρατός στην Αττική και η σύγκρουση Καραϊσκάκη – Φαβιέρου (1826-1827)»

19:20 Συζήτηση με το κοινό

19:40 Λήξη εκδήλωσης

Η είσοδος θα επιτρέπεται με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων: «Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1834 έως και το 1837 η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, η οποία ιδρύθηκε από τον Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια το 1828 και ως εκ τούτου αποτελεί το αρχαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας, λειτούργησε στην Αίγινα. Μία σημαντική εκδήλωση με ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα.»

Σας περιμένουμε!

Μαίρη Κουκούλη
Πρόεδρος
Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας

Share