Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου  στην Αίγινα

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ  25ης ΜΑΡΤΙΟΥ


  23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 Ημέρα Σάββατο

Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών κτιρίων, Νομικών Προσώπων, Τραπεζών, καταστημάτων και οικιών του Νησιού, επίσης των πλοίων και όλων των ελλιμενισμένων σκαφών στα λιμάνια της Αίγινας, Σουβάλας, Πέρδικας και Αγ. Μαρίνας.

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 – Ημέρα Δευτέρα

ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ
Ώρα 05:30 : Εωθινό, από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας, στις κεντρικές οδούς της πόλης.
Ώρα 07:00 : Με φροντίδα των Εφημερίων των Ενοριών θα χτυπήσουν οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.
Ώρα 07.00 : Έπαρση σημαίας στον ΝΟΑ με τη φροντίδα του κ. Λιμενάρχη και τμήματος Ναυτοπροσκόπων. Η υποστολή θα γίνει στις 18:30 κατά την ίδια τάξη.

 

Ώρα 09:45: Συγκέντρωση των εκπροσώπων των Δημοτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών στο παλαιό Δημοτικό Κατάστημα Αίγινας ( Χρ. Λαδά 1) και ομαδική μετάβαση τους στον Μητροπολιτικό Ναό.

Ώρα 10:30: Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου θα παραστούν και αντιπροσωπείες των Σχολείων με την σημαία τους.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Ντελή Αντώνιο , Εκπαιδευτικό .
Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Αρχών και του Κλήρου, οι Πρόσκοποι, οι μαθητές των Σχολείων και οι πολίτες, θα μεταβούν στην Πλατεία Εθνεγερσίας. ( Ηρώο πεσόντων )

 

ΩΡΑ 11.30 Θα ψαλεί Τρισάγιο στο Ηρώο Πεσόντων και στη συνέχεια ,θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τον κ. Δήμαρχο, τις Τοπικές Αρχές, τις Πολιτικές Οργανώσεις, τους εκπροσώπους Φορέων και Συλλόγων , Οργανώσεων και από τα Σχολεία.

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα γίνει ανάκρουση του  Εθνικού μας Ύμνου από την μπάντα του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας .

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Αρχών και του Κλήρου θα μεταβούν στο χώρο απέναντι από το παλαιό Δημαρχείο επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

Ωρα 12:00 Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Εθνεγερσίας και δια μέσου της Λεωφόρου Δημοκρατίας θα τερματίσει στον χώρο μπροστά από τον Ιερό Ναό Παναγίτσας.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Θεόδωρος Λορέντζος , Εκπαιδευτικός.

Στις  εκδηλώσεις συμμετέχουν  η μπάντα του Συλλόγου ΄΄ΜΟΥ.Σ.Α΄΄ του νησιού μας   και το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας.

Μετά το πέρας της παρέλασης, στον  χώρο έμπροσθεν του Πύργου Μαρκέλλου  θα πραγματοποιηθεί το παρακάτω πρόγραμμα από Συλλόγους της Αίγινας :

  1. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ «Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»

Απόσπασμα από τους Ελεύθερους Πολιορκημένους του Δ. Σολωμού.

  1. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ

Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από την Δυτική Θράκη

  1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ

Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από την Ρουμέλη

  1. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ. ΑΣΩΜΑΤΩΝ & ΚΟΝΤΟΥ

Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από την Ανατολική Ρωμυλία

 

Ώρα 20:00 :Λαμπαδηφορία από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας στην παραλιακή οδό Αίγινας.

Στις Δημοτικές Κοινότητες Αίγινας , Βαθέος, Κυψέλης, Μεσαγρού και την Τοπική Κοινότητα Πέρδικας, η Εθνική μας Επέτειος θα εορταστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινώσουν, τα αντίστοιχα Συμβούλια.

Στις εκδηλώσεις αυτές θα παρευρεθεί εκπρόσωπος του κ. Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου . Τα Σχολεία της περιοχής μετά την Δοξολογία των Τοπικών Ενοριών και την κατάθεση στεφανιών μπορούν να λάβουν μέρος στην κεντρική παρέλαση.

Παράλληλες εκδηλώσεις : Το απόγευμα της 25ης και ώρα 5  μ.μ. θα ξεκινήσει η θεία λειτουργία  στον εορτάζοντα Ναό Ευαγγελιστρίας Κυψέλης και θα ακολουθήσει περιφορά της Ι. Εικόνας .   Στη συνέχεια στις 6 μ.μ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από τον Μορφωτικό – πολιτιστικό Σύλλογο Κυψέλης .

Επίσης  θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις εορτασμού σε όλα τα Σχολεία της Αίγινας, σύμφωνα με το πρόγραμμα των Σχολείων.

Οι εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων, Οργανώσεων, Κομμάτων κλπ προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι θα πρέπει να συνεννοηθούν με το Γραφείο Δημ. Σχέσεων του Δήμου στα τηλ.: 2297320045 , ή με τον Τελετάρχη κ. Θεόδωρο Λορέντζο μέχρι την 23-3 -2019, στα τηλέφωνα 2297022252 (πρωί) και 2297026269 (απόγευμα).

 

                                                 Ο Δήμαρxos

 

                                          ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΟΥΡΤΖΗΣ

 

Share

About admin

Ο επίσημος ιστοχώρος του Δήμου Αίγινας