Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
Γραφείο Δημ. Σχέσεων                       15/3/2018                     απ 3186

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ
25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 Ημέρα Παρασκευή
Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών κτηρίων, Νομικών Προσώπων, Τραπεζών, καταστημάτων και οικιών του Νησιού, επίσης των πλοίων και όλων των ελλιμενισμένων σκαφών στα λιμάνια της Αίγινας, Σουβάλας, Πέρδικας και Αγ. Μαρίνας.

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 – Ημέρα Κυριακή

ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ

Ώρα 05:30 : Εωθινό, από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας, στις κεντρικές οδούς της πόλης.

Ώρα 07:00 : Με φροντίδα των Εφημερίων των Ενοριών θα κτυπήσουν οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.

Ώρα 07.00 : Έπαρση σημαίας στον ΝΟΑ με τη φροντίδα του κ. Λιμενάρχη και τμήματος Ναυτοπροσκόπων. Η υποστολή θα γίνει στις 18:30 κατά την ίδια τάξη.

 

Ώρα 09:45: Συγκέντρωση των εκπροσώπων των Δημοτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών στο παλαιό Δημοτικό Κατάστημα Αίγινας ( Χρ. Λαδά 1) και ομαδική μετάβαση τους στον Μητροπολιτικό Ναό.

Ώρα 10:30: Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου θα παραστούν και αντιπροσωπείες των Σχολείων με την σημαία τους.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από  τον κ. Κων/νο Σταυρόπουλο , Εκπαιδευτικό .

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Αρχών και του Κλήρου, οι Πρόσκοποι, οι μαθητές των Σχολείων και οι πολίτες, θα μεταβούν στην Πλατεία Εθνεγερσίας. ( Ηρώο πεσόντων )

 

ΩΡΑ 11.30 Θα ψαλεί Τρισάγιο στο Ηρώο Πεσόντων και στη συνέχεια ,θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τον κ. Δήμαρχο, τις Τοπικές Αρχές, τις Πολιτικές Οργανώσεις, τους εκπροσώπους Φορέων και Συλλόγων , Οργανώσεων και από τα Σχολεία.

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου από την μπάντα του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Αρχών και του Κλήρου θα μεταβούν στο χώρο απέναντι από το παλαιό Δημαρχείο επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, για να παρακολουθήσουν την παρέλαση και τούς παραδοσιακούς χορούς.

Ωρα 12:00 Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Εθνεγερσίας και δια μέσου της Λεωφόρου Δημοκρατίας θα τερματίσει στον χώρο μπροστά από τον Ιερό Ναό Παναγίτσας.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Θεόδωρος Λορέντζος , Εκπαιδευτικός.

Επίσης στις εκδηλώσεις συμμετέχει η μπάντα του Συλλόγου ΄΄ΜΟΥ.Σ.Α΄΄ του νησιού μας και το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας

Μετά το πέρας της παρέλασης, στον ίδιο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, τα χορευτικά τμήματα των Συλλόγων : Σύλλογος Γυναικών Αίγινας , Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίων Ασωμάτων , Μορφωτικός Σύλλογος “Ο Καποδίστριας” , Σύλλογος Προόδου & αλληλεγγύης Αγίων , Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας -Αλώνων -Μεσαγρού “ Οινόη” , Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κυψέλης και Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος , θα παρουσιάσουν πρόγραμμα με Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Ώρα 20:00 :Λαμπαδηφορία από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας στην παραλιακή οδό Αίγινας.

Στις Δημοτικές Κοινότητες Αίγινας , Βαθέος, Κυψέλης, Μεσαγρού και την Τοπική Κοινότητα Πέρδικας, η Εθνική μας Επέτειος θα εορταστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινώσουν, τα αντίστοιχα Συμβούλια.

Στις εκδηλώσεις αυτές θα παρευρεθεί εκπρόσωπος του κ. Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου . Τα Σχολεία της περιοχής μετά την Δοξολογία των Τοπικών Ενοριών και την κατάθεση στεφανιών μπορούν να λάβουν μέρος στην κεντρική παρέλαση.

Παράλληλες εκδηλώσεις : Το απόγευμα της 25ης και ώρα 5.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από τον πολιτιστικό Σύλλογο Κυψέλης ( κεντρική πλατεία Κυψέλης) , στις 5.30 μμ θα πραγματοποιηθεί η περιφορά της Ιεράς Εικόνας από τον εορτάζοντα Ναό Ευαγγελιστρίας Κυψέλης και θα ακολουθήσει ο εσπερινός.

Επίσης στις 23 /3/2018  θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις εορτασμού σε όλα τα Σχολεία της Αίγινας

Οι εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων, Οργανώσεων, Κομμάτων κλπ προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι θα πρέπει να συνεννοηθούν με το Γραφείο Δημ. Σχέσεων του Δήμου στα τηλ.: 2297320045 , ή με τον Τελετάρχη κ. Θεόδωρο Λορέντζο μέχρι την 22-3 -2018, στα τηλέφωνα 2297022252 (πρωί) και 2297026269 (απόγευμα).

 

Ο Δήμαρχος

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΟΥΡΤΖΗΣ

Share

About admin

Ο επίσημος ιστοχώρος του Δήμου Αίγινας