Πρόγραμμα εορτασμού εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων                            Αίγινα 16/10/2017          απ.  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Σας καλούμε να παρευρεθείτε και να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής μας επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 που θα πραγματοποιηθούν τόσο στην έδρα του Δήμου, όσο και στις Κοινότητες και έχουν ως εξής:
26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017  – Ημέρα Πέμπτη
Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών κτηρίων, Νομικών Προσώπων, Τραπεζών, καταστημάτων και οικιών του Νησιού, επίσης των πλοίων και όλων των ελλιμενισμένων σκαφών στα λιμάνια της Αίγινας, Σουβάλας, Πέρδικας και Αγ. Μαρίνας.

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017   – Ημέρα Σάββατο
ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ
Ώρα 06:00 : Εωθινό, από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας, στις κεντρικές οδούς της πόλης.
Ώρα 07:00 : Με φροντίδα των Εφημερίων των Ενοριών θα κτυπήσουν οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.
Ώρα 07.00 : Έπαρση σημαίας στον ΝΟΑ με τη φροντίδα του κ. Λιμενάρχη και τμήματος Ναυτοπροσκόπων. Η υποστολή θα γίνει στις 18:30 κατά την ίδια τάξη.
Ώρα 09:30: Συγκέντρωση των εκπροσώπων των Δημοτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών στο Παλαιό Δημοτικό Κατάστημα Αίγινας ( Χρ. Λαδά 1) και ομαδική μετάβαση τους στον Μητροπολιτικό Ναό.
Ώρα 10:30: Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου θα παραστούν και αντιπροσωπείες των Σχολείων με την σημαία τους.  
Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την κα Πανταζή Σταματίνα , Εκπαιδευτικό . 

Μετά το τέλος της Δοξολογίας, οι εκπρόσωποι των Αρχών και του Κλήρου, οι Πρόσκοποι, οι μαθητές των Σχολείων και οι πολίτες, θα μεταβούν στην Πλατεία Εθνεγερσίας (ηρώον πεσόντων)

Θα ψαλεί Τρισάγιο,  και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τον κ. Δήμαρχο, τις Τοπικές Αρχές, τις Πολιτικές Οργανώσεις, τους εκπροσώπους Φορέων και Συλλόγων και από τα Σχολεία.

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και ο Εθνικός μας ΄Ύμνος από την μπάντα του Συλλόγου ΜΟΥ.Σ.Α

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Αρχών και του Κλήρου θα μεταβούν στο χώρο απέναντι από το Παλαιό Δημαρχείο επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, για να παρακολουθήσουν την παρέλαση και τούς παραδοσιακούς χορούς.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Εθνεγερσίας και δια μέσου της Λεωφόρου Δημοκρατίας θα τερματίσει στον χώρο μπροστά από τον Ιερό Ναό Παναγίτσας.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Θεόδωρος Λορέντζος , Εκπαιδευτικός.

 Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν η μπάντα του Συλλόγου ΜΟΥ.Σ.Α  και το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας

Μετά το πέρας της παρέλασης, στον  χώρο έμπροσθεν του παλαιού Δημαρχείου ,τα χορευτικά τμήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων: Σύλλογος Γυναικών Αίγινας ,  Σύλλογος προόδου & αλληλεγγύης  Αγίων , Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος  ,  θα παρουσιάσουν Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Ώρα 19:30 :Λαμπαδηφορία από το 1ο Σύστημα  Ναυτοπροσκόπων Αίγινας στην παραλιακή οδό Αίγινας.

Στις Δημοτικές Κοινότητες Βαθέος, Κυψέλης, Μεσαγρού και την Τοπική Κοινότητα Πέρδικας, η Εθνική μας Επέτειος θα εορταστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινώσουν, τα αντίστοιχα Συμβούλια.

Στις εκδηλώσεις αυτές θα παρευρεθεί εκπρόσωπος του κ. Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου.  Τα Σχολεία των Δημοτικών Κοινοτήτων  και της Τοπικής Κοινότητας  μπορούν   μετά την Δοξολογία των Τοπικών Ενοριών και την κατάθεση στεφανιών  να λάβουν μέρος στην κεντρική παρέλαση.

Παρακαλούνται

Οι εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων, Οργανώσεων, Κομμάτων κλπ προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι θα πρέπει να συνεννοηθούν με το Γραφείο Δημ. Σχέσεων του Δήμου στα τηλ.: 2297320045, ή με τον Τελετάρχη κ. Θεόδωρο Λορέντζο μέχρι την 25-10-2017, στα τηλέφωνα 2297022252 (πρωί) και 2297026269 (απόγευμα).

 

                                                             Ο Δήμαρχος

 

                                                       Δημήτριος  Μούρτζης

 

Share

About admin

Ο επίσημος ιστοχώρος του Δήμου Αίγινας