Δελτίο Τύπου – Υιοθεσίες Αδέσποτων Αίγινας

Ο Δήμος Αίγινας σε συνέχεια των δράσεων και της συνεργασίας του με το Zero Stray Pawject, ξεκινά έναν νέο κύκλο δράσεων για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Το μοντέλο του Zero Stray Pawject επικεντρώνεται στις γενεσιουργούς αιτίες του προβλήματος και παρεμβαίνει ΠΡΙΝ ένα ζώο καταλήξει στον δρόμο μέσα από διάφορες δράσεις προωθώντας την υπεύθυνη κηδεμονία.

Ωστόσο, οι δράσεις του Δήμου Αίγινας σε συνεργασία με την Zero Stray Pawject δεν σταματούν εκεί, μέσα από μία καινοτόμο προσέγγιση διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, επιχειρούν τη διαχείριση των ζώων που είναι ήδη εγκαταλελειμμένα στο δρόμο ώστε να μπορέσουν και αυτά να καταλήξουν στο φυσικό τους περιβάλλον σαν κατοικίδια ζώα, δηλαδή σε σπίτι με κηδεμόνα και όχι στον δρόμο αδέσποτα.

Για αυτό τον λόγο δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα adespotaaiginas.org, που σκοπό έχει εύρεση στέγης- προσωρινής μέσα από τη αναδοχή- φιλοξενία ή μόνιμης μέσα από την υιοθεσία- για τα ζώα αυτά. Το πρόγραμμα αυτό δρα επικουρικά στην κεντρική συνεισφορά του καταφυγίου και των άλλων υφιστάμενων δομών φιλοξενίας. Η ιστοσελίδα διευκολύνει την διαδικασία υιοθεσιών ώστε τα ζώα που θα βρίσκονται σε προσωρινή αναδοχή να βρουν το μόνιμο σπίτι τους. Το κύριο μέλημα μας είναι κανένα αδέσποτο ζώο να μην βρίσκεται στον δρόμο αλλά σε προσωρινή δομή φιλοξενίας (καταφύγιο, ανάδοχη οικογένεια, κλπ.) μέχρι να υιοθετηθεί.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δίκτυο αναδόχων που ξεκινά στον Δήμο μας.

Γίνετε ανάδοχος! Φιλοξενήστε ένα αδέσποτο ζώο προσωρινά μέχρι να του βρούμε οικογένεια.

Share