ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου με τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων κ. Χρήστο Ροϊλό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Αίγινας, σχετικά με κάλυψη συγκεκριμένων ειδικοτήτων ιατρών, όπως παιδιάτρου και καρδιολόγου, αλλά κι άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν.

Στην συνάντηση είχαν επίσης προσκληθεί και παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Βάσω Μπόγρη – Θεοδωρακοπούλου και οι Βουλευτές κ.κ. Κώστας Κατσαφάδος, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Γιάννης Μελάς και Θοδωρής Δρίτσας, ενισχύοντας με την παρουσία τους το πάγιο αίτημα των κατοίκων της Αίγινας.

Η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα συναίνεσης και τα θέματα τα οποία αναλύθηκαν διεξοδικά στην συνάντηση με τον κ. Ροϊλό, παρουσία και των Υποδιοικητών της 2ης ΔΥΠΕ κ. Περικλή Αλεβίζου και της κας Μαρίας Δίπλα είναι:
1. Την ερχομένη εβδομάδα ξεκινά η επίσκεψη επιπλέον παιδιάτρου μία φορά την εβδομάδα από αυτόν που ήδη επισκέπτεται το νησί.
2. Ήδη εκπονείται μελέτη σχετικά με την κτιριακή αναβάθμιση, αλλά και την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού για το Κέντρο Υγείας από την 2η ΔΥΠΕ.
3. Ο ιατρός – καρδιολόγος θα συνδράμει επικουρικά στο νησί, με ταυτόχρονη προσπάθεια κάλυψης θέσης.
4. Βρίσκεται σε εξέλιξη προκήρυξη από το Υπουργείο Υγείας για την πρόσληψη διασωστών και οδηγών έως την 15η Μαρτίου.
5. Εφαρμογή τηλεϊατρικής με ανταπόκριση από εφημερεύουσα δημόσια κλινική.

Ο Δήμαρχος Αίγινας, καθώς κι οι υπόλοιποι παριστάμενοι τόνισαν στον κ. Ροϊλό την άμεση αναγκαιότητα και προτεραιότητα των ενεργειών αυτών ώστε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του νησιού να βρει την λύση του.

Share