Επίσκεψη Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια στην Αίγινα

Την Αίγινα επισκέφτηκε την Παρασκευή 26 Μαρτίου ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας ως επίτιμος καλεσμένος στην παρουσίαση του ιστορικού λευκώματος “Η Αίγινα του Καποδίστρια”, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό κτίριο του Κυβερνείου.

Ο κ. Δένδιας αφίχθη στο νησί νωρίς το πρωί με τον Λιμενάρχη κ. Αργύρη Φραγκούλη, τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά, τον Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Πτερούδη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτη Κασιμάκη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής “Αίγινα 2021” κ. Μανώλη Κοττάκη να τον υποδέχονται στον λιμένα Αίγινας.

Πρώτος σταθμός επίσκεψής του ο Ναός της Αφαίας, στον οποίο ξεναγήθηκε από την κα Μαίρη Κοντορούδα, ενώ κατόπιν μετέβη στο Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου όπου η ηγουμένη Τιμοθέη με τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Δαρδανό τον υποδέχθηκαν και τον ξενάγησαν στην Μονή.

Επόμενος σταθμός επίσκεψής του ο Μητροπολιτικός Ναός Αίγινας στον οποίο ξεναγήθηκε από τον εφημέριο, πρωτοπρεσβύτερο Εμμανουήλ Γιαννούλη και στην συνέχεια μετέβη πεζή στο Κυβερνείο Αίγινας, όπου και παρουσιάστηκε το λεύκωμα «Η Αίγινα του Καποδίστρια», αφού πρώτα η Έφορος αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων κα Στέλλα Χρυσουλάκη και η υπεύθυνη αρχαιολόγος κα Σοφία Μιχαλοπούλου τον ενημέρωσαν για τις ανασκαφές που πραγματοποιούνται στο προαύλιο του Κυβερνείου.

Την παρουσίαση του ιστορικού λευκώματος συντόνισε η δημοσιογράφος κα Σίλα Αλεξίου, το οποίο εκδόθηκε με την στήριξη της Βουλής των Ελλήνων σε κείμενα της φιλολόγου κας Προνόης Θεολογίδου, του καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Διονύση Καλαμάκη και της καθηγήτριας του Μετσόβιου Πολυτεχνείου κας Μάρως Αδάμη – Καρδαμίτση σε επιμέλεια του δημοσιογράφου κ. Γιάννη Προβή.

Χαιρετισμό και σύντομες ομιλίες απηύθυναν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας, ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο Πρόεδρος της Επιτροπής “Αίγινα 2021” κ. Μανώλης Κοττάκης, ο καθηγητής κ. Διονύσης Καλαμάκης, η Διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους κα Αμαλία Παππά και η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων κα Έλλη Δρούλια.

Στις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέλιος Θεριανός, ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Πτερούδης, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας κα Μαίρη Κουκούλη, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης, ο πρώην Δήμαρχος κ. Σάκης Σακκιώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αντώνης Ντελής, ο εκπρόσωπος της Τοπικής Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Πατσιακός, ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας κ. Γιώργος Καλόφωνος, o εκπαιδευτικός κ. Γιώργος Μπήτρος.

Ευχαριστούμε θερμά όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη εκδήλωση και τήρησαν τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού, σεβόμενοι τους κανόνες που ισχύουν.

Share