Ημερίδα: “Ευαισθητοποίηση στα θέματα της Ειδικής Αγωγής – Γνωριμία με το ειδικό Δημοτικό σχολείο της πόλης μας”

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αίγινας σας προσκαλεί στην ημερίδα με τίτλο «Ευαισθητοποίηση στα θέματα της Ειδικής Αγωγής – Γνωριμία με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας» που συνδιοργανώνει με το 1ο ΚΕΔΑΣΥ Πειραιά και τον Δήμο Αίγινας την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και τη γνωριμία των κατοίκων του νησιού – και ιδίως των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών – με το ειδικό σχολείο και την λειτουργία του.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν από τους ομιλητές αρχικά, ο τρόπος λειτουργίας του ΚΕΔΑΣΥ (Κέντρο Διάγνωσης Αξιολόγησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης), του Ειδικού Σχολείου, του Τμήματος Ένταξης και του θεσμού της Παράλληλης Στήριξης και στην συνέχεια, θα γίνει αναφορά στους στόχους του κάθε θεσμού, ώστε να γίνουν γνωστοί στο ευρύ κοινό.

Η παρουσία σας θα αποτελέσει την αφορμή να γνωριστούμε και να συζητήσουμε θέματα που απασχολούν και προβληματίζουν την εν λόγω μαθητική κοινότητα. Στόχος είναι να γίνει κατανοητό τι ακριβώς προσφέρει η Ειδική εκπαίδευση στους μαθητές που τη χρειάζονται και πόσο σημαντική είναι γι’ αυτούς η έγκαιρη παρέμβαση.

Share