Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

Ο Δήμος Αίγινας και η Αντιδημαρχία Τουρισμού & Δημοσίων Σχέσεων, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ανδρέα Δ. Καψάλη, σας προσκαλούν σε μια μουσική βραδιά με κερκυραϊκό χρώμα.
Η τετράφωνη μικτή Χορωδία Ευρωπούλων «Ιωάννης Καποδίστριας» έρχεται στο νησί μας και παρουσιάζει τραγούδια σημαντικών Ελλήνων συνθετών, όπως οι Ηλίας Ανδριόπουλος, Μιχάλης Σουγιούλ, Γιώργος Κατσαρός, Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκης.
Σολίστ ο μπασοβαρύτονος Άγγελος Χονδρογιάννης και η υψίφωνος Χριστίνα Μπελεχάκη.
Μουσική διεύθυνση: Έλλη Καρύδη

Τη χορωδία συνοδεύει η Κερκυραϊκή Μαντολινάτα υπό τη διεύθυνση της Ιωάννας Γιαννιώτη.

Σάββατο 28 Μαΐου 2022 κι ώρα 20:00, στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ανδρέα Α. Καψάλη (Λεωφόρος Στρατηγού Κωνσταντίνου Πετρίτη, Πλακάκια)
Είσοδος ελεύθερη

Λίγα λόγια για τη Χορωδία Ευρωπούλων «Ιωάννης Καποδίστριας»:
Ιδρύθηκε το 1997. Πρόκειται για ένα τετράφωνο μικτό φωνητικό σύνολο που υπηρετεί την επτανησιακή και έντεχνη μουσική. Αποτελείται από 55 – 60 ερασιτέχνες χορωδούς διαφόρων ηλικιών τους οποίους ενώνει η αγάπη για το τραγούδι.
Στην πορεία της η χορωδία έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες σε Κέρκυρα και άλλες πόλεις της Ελλάδος (όπως Θεσσαλονίκη, Φάρσαλα, Άσσο Κορινθίας, Μέτσοβο, Κύμη Ευβοίας, Γιαννιτσά, Λάρισα, Χαλκίδα, Ηράκλειο Κρήτης), καθώς και στους Αγίους Σαράντα Αλβανίας και Λευκωσία Κύπρου.
Συμμετέχει σε όλα τα πολιτιστικά και θρησκευτικά δρώμενα της Κέρκυρας, αλλά και σε διεθνή φεστιβάλ χορωδιών. Έχει συνεργασθεί με πλήθος χορωδιών, φιλαρμονικών, συμφωνικών ορχηστρών και λοιπών μουσικών συνόλων της Κέρκυρας, ενώ έχει οργανώσει αρκετές συναυλίες με φιλανθρωπικό σκοπό.

Τον Αύγουστο του 2010 η χορωδία έδωσε συναυλία προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου. Τον Ιούλιο του 2011 τίμησε και βράβευσε σε συναυλία – αφιέρωμα τον Κερκυραίο μουσικοσυνθέτη Γιώργο Κατσαρό, ενώ τον Αύγουστο του 2013 πραγματοποίησε συναυλία αφιερωμένη στον μουσικοσυνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο, παρουσία του ιδίου. Τον Σεπτέμβριο του 2015 είχε την ιδιαίτερη τιμή να τραγουδήσει για τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο.

Τέλος, τον Φεβρουάριο του 2016 διοργάνωσε το 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ στο οποίο συμμετείχαν αξιόλογες χορωδίες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Τη διδασκαλία, την προετοιμασία και τη διεύθυνση της χορωδίας έχει η καταξιωμένη Κερκυραία υψίφωνος και καθηγήτρια μουσικής Έλλη Καρύδη.

Share