14ο Aegina Fistiki Fest – ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ 2023 (04/08/2023 – 17/09/2023)

Η Οργανωτική Επιτροπή του 14oυ Aegina Fistiki Fest προσκαλεί τους καλλιτέχνες της Αίγινας να συμμετάσχουν στη Διαδρομή Καλλιτεχνών 2023.

Η Διαδρομή Καλλιτεχνών, που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2009 στο 1ο Aegina Fistiki Fest, έχει τους ακόλουθους στόχους:
• Την ανάδειξη των καλλιτεχνών, που ζουν και δημιουργούν στο νησί.
• Την εξοικείωση των κατοίκων και των επισκεπτών με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δραστηριότητα στην Αίγινα.
• Την παροχή κινήτρου στους επισκέπτες της διοργάνωσης να περιηγηθούν στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο της πόλης.
• Τον συνδυασμό της ευαισθησίας των έργων τέχνης με την ζωή και την καθημερινότητα, όπως αυτές αναπτύσσονται σε χώρους επαγγελματικούς.
• Την προβολή και οικονομική τόνωση των τοπικών επιχειρήσεων.

Όροι συμμετοχής

1. Πού: Τα έργα θα φιλοξενηθούν σε εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ, εργαστήρια κ.λπ., τα οποία βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή από το κτήριο Βογιατζή έως και το Δημοτικό Γήπεδο Αίγινας. Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις, που βρίσκονται κατά μήκος της παραλιακής Λεωφόρου Δημοκρατίας, όπου και πραγματοποιείται η Αγροτική – Εμπορική έκθεση του Aegina Fistiki Fest.
Η επιλογή του καταστήματος γίνεται από τον καλλιτέχνη κατόπιν συνεννοήσεως με τον ιδιοκτήτη του.
2. Θέμα: Κάθε καλλιτέχνης παρουσιάζει δουλειά της επιλογής του, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του χώρου που τον φιλοξενεί.
3. Πότε: Η Διαδρομή Καλλιτεχνών του 14oυ Aegina Fistiki Fest θα πραγματοποιηθεί από 04/8/2023 – 17/09/2023.

Η φιλοξενία των εκθεμάτων απαλλάσσεται οποιασδήποτε οικονομικής ή άλλης υποχρέωσης εκ μέρους των καταστημάτων.
Όσοι ενδιαφερθούν για περαιτέρω γνωριμία με την καλλιτεχνική δουλειά σας, έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν μαζί σας, καλώντας στο τηλέφωνο που θα αναφέρεται στο σύντομο βιογραφικό σημείωμα που θα συνοδεύει το έργο σας.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται καθημερινά στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας (Π. Αιγινήτου 4, 2ος όροφος) και για χρονικό διάστημα από 12/06/2023 έως και 07/07/2023, από ώρα 09:00 έως 12:00 ή με ηλεκτρονική μορφή στο e-mail: info@fistikifest.gr

Συνοδευτικά αίτησης: Η υποβολή αίτησης θα συνοδεύεται απαραιτήτως από σύντομο βιογραφικό (έως και 150 λέξεις, στο οποίο θα αναγράφονται στοιχεία επικοινωνίας). Στο κείμενο αυτό απαγορεύεται η προβολή όποιας εμπορικής δραστηριότητας του συμμετέχοντος καλλιτέχνη. Σε περίπτωση κειμένου μεγαλύτερου των 150 λέξεων είναι στην διακριτική ευχέρεια της επιτροπής η προσαρμογή του στο σωστό μέγεθος.

Αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τις συμμετοχές σας.

Μαριλένα Γιαννούλη
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
του 14ου AEGINA FISTIKI FEST

Share