ΨΗΦΙΣΜΑ του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας κατά την τακτική του συνεδρίαση που διεξήχθη την 23η Μαρτίου 2021 με θέμα: «Υγεία-Πανδημία-Πολιτική Προστασία: Συζήτηση για τις εξελίξεις που αφορούν τις επιπτώσεις και τη διαχείριση της πανδημίας στην πόλη μας», ενέκρινε, μεταξύ άλλων, την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος:

Η πανδημία του κορονοϊού χτύπησε την Ελλάδα τον περασμένο Φεβρουάριο και συνεχίζει να δοκιμάζει σκληρά τη χώρα μας και την κοινωνία μας. Πολλοί συνάνθρωποί έχουν χάσει τη ζωή τους αφού προσβλήθηκαν από τη νόσο, ενώ άλλοι νοσηλεύονται καθημερινά στα νοσοκομεία της χώρας μας δίνοντας μάχη για την αποκατάσταση της υγείας τους. Τους τελευταίους μήνες, παράλληλα, χιλιάδες συνάνθρωποί μας είτε έμειναν άνεργοι είτε είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραματικά, ενώ και οι συνέπειες στην ψυχική υγεία μόνο αμελητέες δεν είναι.

Η στιγμή που ο εφιάλτης αυτός θα τελειώσει είναι κοντά. Η ώρα της επιστροφής στην ομαλότητα πλησιάζει. Ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι ένας και μοναδικός: Το εμβόλιο. Το εμβόλιο είναι μια πράξη αλτρουισμού, μια πράξη αλληλεγγύης, μια πράξη συνεισφοράς στην ατομική και δημόσια υγεία. Ήδη τα εμβόλια και η διαδικασία του εμβολιασμού συγκεντρώνουν την μεγάλη επιδοκιμασία των Ελλήνων, αν και οι περισσότεροι θα ήθελαν να είναι ταχύτερος ο ρυθμός.

Στο πλαίσιο αυτό, το δημοτικό μας συμβούλιο καλεί την κυβέρνηση, τις αρμόδιες υπηρεσίες, το Κέντρο Συντονισμού του Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Εμβολιασμών κατά της covid-19, να συνδράμουν ενεργά ώστε, παράλληλα με την προσπάθεια που ήδη καταβάλλεται στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός του πληθυσμού του νησιού μας, που την παρούσα χρονική στιγμή, πέρα των 12.000 μονίμων κατοίκων, φιλοξενεί αρκετούς συμπολίτες μας από το λεκανοπέδιο, ώστε το συντομότερο δυνατόν να γίνει covid – free προορισμός και να ανοίξει με ασφάλεια και προοπτικές την τουριστική σεζόν.
Επιπλέον το δημοτικό συμβούλιο καλεί όλους τους συμπολίτες μας να κάνουν το εγκεκριμένο από την Πολιτεία εμβόλιο ώστε όλοι μαζί να βγούμε νικητές και από αυτή τη μεγάλη μάχη.

Αίγινα 07/4/2021
Ο Δήμαρχος, Ιωάννης Π. Ζορμπάς
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Στυλιανός Θεριανός
Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

Share