Πρόγραμμα Εορτασμού Αγίου Διονυσίου πολιούχου Νήσου Αιγίνης

Η Εορτή του Πολιούχου του νησιού μας ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ έχει οριστεί ολοήμερη αργία.

Από την 16η Δεκεμβρίου τα Δημόσια, Δημοτικά Καταστήματα, τα κτήρια των Νομικών Προσώπων του Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, τα ιδιωτικά καταστήματα, οι οικίες και τα πλοία που θα βρίσκονται στο λιμάνι της Αίγινας θα σημαιοστολιστούν.

Το βράδυ θα φωταγωγηθούν τα Δημοτικά, Δημόσια Καταστήματα, οι Εκκλησίες και τα πλοία.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023
18:30: Έναρξις Ακολουθίας Μεγάλου Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ στον Μητροπολιτικό Ναό Αίγινας

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023
06:30: Έναρξις Ακολουθίας Όρθρου στον Μητροπολιτικό Ναό Αίγινας
07:30 Καταβασίες, άφιξις Μητροπολίτου και εν συνεχεία το Μέγα Αρχιερατικό Συλλείτουργο
09:00: Προσέλευση Επισήμων στο Παλαιό Δημαρχείο (Χρ. Λαδά 1)
09:15: Αναχώρηση Επισήμων για τον Μητροπολιτικό Ναό
10:15: Δοξολογία
10:30: Εκκίνησις Λιτανευτικής πομπής. Το Τίμιον Λείψανον και η Ιερά Εικών του Αγίου Διονυσίου θα διέλθουν δια των οδών: Κυβερνείου – Λεωφόρος Δημοκρατίας (παραλία) – Αχιλλέως – Αφαίας και επιστροφή στον Μητροπολιτικό Ναό, διανομή Αντιδώρου και άρτου
13:00: Ορκωμοσία νέας Δημοτικής Αρχής στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο. Την τελετή Ορκωμοσίας θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αίγινας κ.κ. Εφραίμ
16:30: Μεθέορτος Εσπερινός, Ιερά Παράκλησις στον Άγιο και Εγκώμια.

Στις θρησκευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις παρακαλούνται να παρευρεθούν οι Πολιτικές, Αστυνομικές, Λιμενικές και Στρατιωτικές Αρχές, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, τα Σχολεία Α΄ θμιας και Β΄ θμιας Εκπαίδευσης, το ΔΙΕΚ, οι Επαγγελματικές Ενώσεις, τα Σωματεία, οι Σύλλογοι και οι πολίτες.

Παρακαλούμε:

  • Τον κ. Διοικητή Α.Τ. Αίγινας να μεριμνήσει για την απαγόρευση της κυκλοφορίας και στάθμευσης όλων των οχημάτων κατά μήκος της παραλίας και των δρόμων από όπου θα περάσει η Ιερά Πομπή.
  • Τον κ. Διοικητή Κέντρου Λήψης Αίγινας (Τούρλος), τον κ. Διοικητή Α.Τ. Αίγινας και τον κ. Λιμενάρχη Αίγινας να φροντίσουν για τη διάθεση τιμητικού αγήματος από άνδρες των Υπηρεσιών τους για να πλαισιώσουν την Ιερή Εικόνα. Επίσης ο κ. Λιμενάρχης να φροντίσει για τον σημαιοστολισμό των πλοίων.
  • Τον Μουσικό Σύλλογο ΜΟΥ.Σ.Α και το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας για τη συνοδεία της λιτανευτικής πομπής.
  • Τους κ.κ. Δ/ντές των Σχολείων για τις δικές τους ενέργειες συμμετοχής στον εορτασμό.
  • Τους κ.κ. Προϊσταμένους των Δημ. Υπηρεσιών, των ΝΠΔΔ καθώς και την Επαγγελματική Ένωση να μεριμνήσουν για τον σημαιοστολισμό και φωταγώγηση των καταστημάτων.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Θεόδωρος Λορέντζος, Εκπαιδευτικός.

Share