ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

Ταχ. Δ/νση: ΟΙΝΩΝΗΣ 3logo_toyristiki_epitropi
Τ. Κ.           : 180 10 Αίγινα
Fax             : 22970 25099
Τηλέφωνα : 22973 20000

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ

“Συλλογίζομαι την Αίγινα – το σπίτι, τον ήλιο, τη μπλάβη θάλασσα – και λέω τί τέρας πρέπει να ’ναι ο άνθρωπος, τι άπληστο θεριό η ψυχή, για ν’ αφήνει τέτοια ανεχτίμητα αγαθά και να περιπλανιέται μακριά, μέσα στη βροχή και στην ομίχλη” Νίκος Καζαντζάκης (Λονδίνο, 2 Ιουλίου 1939).

Τα λόγια του μεγάλου Νίκου Καζαντζάκη είναι από μόνα τους μια κληρονομία, λόγια τα οποία εύκολα τα αποδεικνύει ο πιο απλός ταξιδευτής, λόγια τα οποία είμαστε αναγκασμένοι εμείς οι σύγχρονοι συνεχιστές αυτού του ευλογημένου τόπου όχι μόνο να τα αναδεικνύουμε καθημερινά αλλά και να τα διατηρούμε.

Η Αίγινα τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μια ιδιαίτερη άνθιση κόντρα στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που βρίσκεται η χώρα  μας και σε αυτό πέρα από την γεωγραφική της θέση, τον ιστορικό και πολιτιστικό της πλούτο σε  μέγιστο βαθμό έχει συντελέσει η στροφή του Αιγινήτη επαγγελματία στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών  στον τουρισμό.

Η Τουριστική επιτροπή του Δήμου Αίγινας σε συνεργασία με τις επαγγελματικές ενώσεις και τους φορείς του νησιού έχει στόχο και υποχρέωση την διατήρηση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος σε όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο. Έχει σαν υποχρέωση την προβολή των προτερημάτων του αγαπημένου μας αυτού τόπου αλλά ταυτόχρονα και την παροχή γνώμης σε όποιο κακώς κείμενο παρουσιαστεί. Τέλος όμως αδιαμφισβήτητα έχει ως υποχρέωση την διαφύλαξη της εικόνας, της φήμης και της αισθητικής της και θα σταθούμε σε αυτό.

 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είμαστε θεατές μιας καλά οργανωμένης και συντονισμένης προσπάθειας σπίλωσης και διαστρέβλωσης της καλής εικόνας και της φήμης που ακολουθεί το νησί μας τα τελευταία χρόνια. Ξεκίνησε με δημοσίευμα που ούτε λίγο ούτε πολύ βγάζει σχεδόν όλα τα νερά των θαλασσών μας ακατάλληλα για κολύμβηση στηριζόμενο σε αποτέλεσμα  έρευνας μη πιστοποιημένου  ιδιωτικού φορέα (ΠΑΚΟΕ), έρευνα που φυσικά αμφισβητήθηκε από την στιγμή της εμφάνιση της καθώς υπάρχουν ήδη στα χέρια μας αναλύσεις νερών στα ιδία σημεία από τους πλέον πιστοποιημένους φορείς αναλύσεων (Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Αττικής), αποτελέσματα των οποίων έδειξαν πως τα νερά των θαλασσών μας είναι ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ και εντός των ορίων που θέτει η Ελληνική νομοθεσία και η Ευρωπαϊκή Ενωση. Φυσικά ο συγκεκριμένος φορέας δεν σταματά σε εμάς καθώς βγάζει ούτε λίγο ούτε πολύ όλον τον Αργοσαρωνικό με ακατάλληλες θάλασσες. Υποπτευόμαστε πως αυτό  ξεκίνησε από την άρνηση του Δήμου να χρηματοδοτήσει προτεινόμενη εκδήλωση του συγκεκριμένου φορέα καθώς το ποσόν της χρηματικής απαίτησης του κρίθηκε απαγορευτικό. Για τους παραπάνω λόγους ο Δήμος μας έχει κινηθεί νομικά για την αποκατάσταση της αλήθειας!

 

Στην συνέχεια δημοσιεύματα, απόδειξη μη αμερόληπτης δημοσιογραφίας, προσπαθούν να απαξιώσουν το νησί μας μόνο και μόνο γιατί ο Χ δημοσιογράφος έτυχε να μην περάσει καλά στις διακοπές του, φτάνοντας στο σημείο να συμπεριλάβει την Αίγινα στα μέρη που δεν θα ξαναπήγαινε. Δικαίωμα τους αλλά και δικό μας δικαίωμα να αντιτάξουμε χιλιάδες Έλληνες και ξένους που μας τιμούν με την επαναλαμβανομένη παρουσία τους. Επίσης θα θέλαμε να θυμίσουμε το πλήθος σημαντικών ανθρώπων που επέλεξαν την Αίγινα σαν τόπο διαμονής, έμπνευσης και δημιουργίας, γλύπτες, ζωγράφοι , μουσικοί , λογοτέχνες ,ονόματα του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού και όχι μόνο.

 

Δυστυχώς σ’ αυτή τη προσπάθεια σπίλωσης του νησιού μας συμμετέχουν και κάποιοι επαγγελματίες και μάλιστα με «θεσμικό» ρόλο οι όποιοι, στη προσπάθεια τους να προβάλουν την επιχείρηση τους, εκμεταλλεύονται κι ανακυκλώνουν τα κακεντρεχή και ψευδή δημοσιεύματα  διαστρεβλώνοντας ακόμα και  κεκτημένα του τόπου τους προς ίδιον όφελος αδιαφορώντας για τη «ζημία» που κάνουν στο νησί και στους συναδέλφους τους, συναδέλφους μάλιστα που τους εξέλεξαν στο «θεσμικό» τους ρόλο.

 

Η Αίγινα είναι έτοιμη να υποδεχτεί το μεγάλο κύμα επισκεπτών  όπως και την προηγούμενη επιτυχημένη σεζόν  με μόνο γνώμονα  την προσπάθεια για όσο το δυνατόν καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τον επισκέπτη.

 

Στο στόχο αυτό είμαστε όλοι  προσανατολισμένοι, ο καθένας από την θέση ευθύνης που του αναλογεί είτε φορέας ,είτε επαγγελματίας είτε πολίτης καθώς η προσπάθεια  είναι καθολική και η επιτυχία μας αφορά όλους.

 

Τέλος καλούμε τον επισκέπτη στην Αίγινα, που εκτός από τις ομορφιές της, προάγει τον πολιτισμό,  να συμμετέχει στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού όπως το 6ο Φεστιβάλ θεάτρου στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου που ξεκινά από την Παρασκευή 22 Ιουλίου έως το Σάββατο 13 Αυγούστου (συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αίγινας ), τις επετειακές εκδηλώσεις για το έτος Γ.Μόραλη, συναυλίες, εκθέσεις και πλήθος άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων που ολοκληρώνονται τον Σεπτέμβρη με την μεγάλη γιορτή του φιστικιού ,  το 8ο Φεστιβάλ φιστικιού στις 15 με 18 Σεπτεμβρίου.

 

Για την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Αίγινας

Ο Πρόεδρος

Γιώργος Μούρτζης

Share

About admin

Ο επίσημος ιστοχώρος του Δήμου Αίγινας