ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΠΥΡΗΝΑ

Υπεγράφη σήμερα 14.9.2023 η Δημόσια Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ» προϋπολογισμού 1.390.248,78€ με ΦΠΑ, μεταξύ του εκπροσώπου της Αναδόχου Εταιρείας κ. Νίκου Αργυρόπουλου και του Δημάρχου Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Επενδύσεων του Ταμείου Ανάκαμψης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και περιλαμβάνει εργασίες ανάπλασης σε δρόμους και πεζόδρομους του οικιστικού πυρήνα της πόλης της Αίγινας που συνδέουν κτίρια ενδιαφέροντος και περιλαμβάνουν τις οδούς Θωμαΐδου, Πηλέως, Αίαντος και Αγίου Διονυσίου. Επίσης προβλέπεται η κατασκευή υπόγειων δικτύων αποχέτευσης ομβρίων και λυμάτων, η αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης και η κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά παραδοσιακού τύπου, με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του παραδοσιακού πυρήνα της πόλης.

Μια προσπάθεια που ξεκίνησε με την μελέτη που εκπονήθηκε τον Ιούλιο του 2022, συνεχίστηκε με την ένταξη του έργου σε χρηματοδότηση τον Ιανουάριο του 2023, ολοκληρώνεται σήμερα με την δημοπράτηση και την έναρξη της υλοποίησης του έργου.

Πρόκειται για ένα έργο, μεγάλης σπουδαιότητας για τον Δήμο Αίγινας δεδομένου ότι εκτός από τις αναπλάσεις που θα ομορφύνουν ακόμα περισσότερο το νησί μας, περιλαμβάνει και δύο σημαντικά έργα υποδομής που θα συμβάλουν καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Share