Επίπεδο επιφυλακής 5

Ο Δήμος Αίγινας και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, ενημερώνει ότι βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα για την αποφυγή πυρκαγιάς.

Πιο συγκεκριμένα το Α.Τ. Αίγινας επιχειρεί με 2 περιπολικά οχήματα ανά βάρδια, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας αντίστοιχα περιπολεί και επιχειρεί με προληπτικές διαβροχές σε συνεργασία με την υδροφόρα του Δήμου Αίγινας σε σημεία αυξημένης επικινδυνότητας, το Λιμεναρχείο Αίγινας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα σε περίπτωση συνδρομής με το πλωτό που διαθέτει, αλλά και με το περιπολικό όχημα του σώματος, πυροφύλακες εκτελούν συνεχείς περιπολίες περιμετρικά της νήσου Αίγινας καθώς και δημοτικοί υπάλληλοι και το Δασονομείο Αίγινας βρίσκεται επίσης σε κατάσταση ετοιμότητας και περιπολεί με ένα όχημα.

Υδροφόρα οχήματα του δήμου, καθώς και μικρότερα οχήματα άμεσης επέμβασης βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς και μηχανήματα έργου σε περίπτωση που απαιτηθεί επέμβαση.

Τέλος, είμαστε συντονισμένοι με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και τον ΔΕΔΔΗΕ.

Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους, αλλά και στους επισκέπτες της νήσου Αίγινας να τηρούν τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας προς αποφυγή δημιουργίας πυρκαγιάς, αλλά ζητάμε και την συνδρομή τους σε περίπτωση που εντοπίσουν ενδεχόμενο κίνδυνο να επικοινωνήσουν άμεσα με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας.

Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και ζητάμε από όλους τους κατοίκους την προσοχή, την συνεργασία αλλά και την αρωγή τους!

Η προστασία της ανθρώπινης ζωής, του περιβάλλοντος και της περιουσίας είναι προτεραιότητες!

Ο Δήμαρχος Αίγινας Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας
Ιωάννης Ζορμπάς Σωκράτης Δούκας

Share